Deși a dominat fotbalul italian de o manieră categorică în ultimul deceniu, Juventus nu a reușit să își treacă în palmares niciun trofeu al Ligii Campionilor. Deși a fost aproape în două rânduri, jucând finala contra Barcelonei și lui Real Madrid.
Odată cu aducerea lui Ronaldo, se părea că formația torineză va avea alte argumente în lupta pentru trofeul suprem european la nivel de cluburi. Nu a fost așa, Ajax, Lyon și acum Porto eliminând "Bătrâna Doamnă". Anul trecut, Sarri a plătit cu postul pentru insuccesul din Ligă. Chiar dacă a câștigat titlul, tehnicianul italian a fost demis. Istoria nu se va repeta, anunță Pirlo, care a primit asigurări de la conducere că va rămâne pe banca tehnică a lui Juve și în stagiunea viitoare.
"Patru greșeli în două meciuri din Liga Campionilor sunt multe, prea multe. Este normal să părăsim competiția în acest context. Lucrez la un proiect pe care l-am început acum câteva luni și care are o viziune mai largă. Agnelli mi-a spus că suntem abia la început cu proiectul și că vom continua. Anul acesta este doar începutul, așa că voi continua să lucrez calm. Dacă mă simt presat de aceste două luni rămase din sezon? Nu, mă bucur să lucrez la Juventus. Am vrut să merg mai departe în Liga Campionilor, dar nu a fost posibil", a spus Pirlo la conferința de presă de după eliminarea din Champions League.
Serie A
Arsenal vrea să dea o dublă lovitură în iarnă. Planul de 115 de milioane ai lui Mikel Arteta
25/09/2022 LA 05:15

Juventus - Porto 3-2 (4-4 la general). Pirlo: "Nu am făcut nimic greșit"

În privința partidei propriu-zise, Pirlo consideră că două au fost momentele cheie: ratarea uriașă a lui Morata, la 0-0 și penaltyul acordat lui Porto. Chiar și așa, Ronaldo&Co au avut puterea să revină de la 0-1 și puteau să se impună în timp regulamentar cu 3-1, scor ce îi permitea "Bătrânei Doamne" să meargă mai departe.
"Nu am făcut nimic greșit în superioritate numerică, singura soluție a fost să încercăm să creăm spații în atac, pentru că s-au cantonat în apărare și s-au dublat foarte bine. Am avut un început bun, am avut imediat ocazia să preluăm conducerea prin Morata. Apoi a venit acel penalty și de acolo s-a deschis un alt joc. În a doua repriză am făcut ceea ce trebuia să facem, am reușit să revenim. Din păcate, am avut ghinion", a mai spus Pirlo.
Tehnicianul italian a mai punctat că obiectivul pentru finalul sezonului e reprezentat de Serie A, deși titlul pare o fata morgana în acest moment. Campioană 9 ani la rând, formația piemonteză e abia pe 3, la 10 puncte de Inter (torinezii au și un joc mai puțin disputat).
Serie A
5 motive pentru care Serie A este cel mai imprevizibil campionat din Europa
19/09/2022 LA 11:24
Fotbal
Moștenirea pe care Mircea Lucescu o lasă fotbalului românesc
15/12/2021 LA 12:57