Au mai rămas mai puțin de 100 de zile până la debutul Campionatului European din vară (11 iunie - 11 iulie 2021), care se va desfășura în 12 orașe din Europa, printre care și București. Mai precis, Arena Națională va găzdui 3 meciuri din grupa C și o partidă din optimile de finală.
Inițial, Euro 2020 trebuia să se desfășoare anul trecut, dar pandemia de coronavirus le-a dat planurile peste cap organizatorilor. În cele din urmă, prestigiosul turneu a fost amânat pentru vara viitoare, însă la ora actuală nu se știe exact dacă suporterii vor putea asista în tribune la meciuri.

Novak, optimist în privința disputării meciurilor de la Euro cu fani în tribune

Cupa Mondială FIFA
Selecționerul Poloniei, făcut praf după eliminarea de la Cupa Mondială! "Ai cel mai bun atacant"
ACUM 37 MINUTE
În acest context, astăzi a avut loc o nouă ședință, în care s-a discutat posibilitatea ca aproximativ 12.000 de spectatori să participe la cele 4 meciuri organizate pe Arena Națională. Adică 25% din capacitatea celui mai mare stadion din țară. Informația a fost confirmată de Eduard Novak, care e aproape sigur că lucrurile se vor îndrepta spre un scenariu favorabil pentru toți.
"Cam 12.000 - 13.000 vor fi prezenți pe Arena Națională. Noi la asta lucrăm, suntem optimiști că se va putea. Euro e cel mai important eveniment care s-a desfășurat vreodată în România, în sport. Am mers pe acest scenariu, cu mai multe procente, dar în cel mai rău caz probabil vorbim de doar 10%. Sunt convins că FRF are capacitatea să organizeze totul bine, nu vor fi probleme, spectatorii vor fi în zone sigure, fără a interacționa unul cu altul", a spus Eduard Novac, la Digi24.
Întrebat care este cel mai negru scenariu luat în calcul, ministrul a vorbit despre partide jucate fără fani în tribune. Dar această ipoteză e doar una teoretică, optimismul fiind la cote ridicate în rândul autorităților.
"În cel mai pesimist scenariu nu vom avea spectatori, dar noi o să facem tot ce putem. Am văzut deschidere din partea domnului Arafat, își dorește și el. Prin luna mai vom ști sigur, pentru că pandemia nu are o evoluție care să se schimbe de pe o zi pe alta", a mai spus Novak.
Meciurile găzduite de Arena Națională din București:
  • 14 iunie, Grupa C: Austria - Macedonia de Nord (ora 18:00)
  • 18 iunie, Grupa C: Ucraina - Macedonia de Nord (ora 15:00)
  • 22 iunie, Grupa C: Ucraina - Austria (18:00)
  • 29 iunie, un meci din optimile de finală (21:00)
Cupa Mondială FIFA
Giroud, declaraţie de clasă după ce a devenit cel mai bun marcator din istoria Franţei
ACUM 44 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Mbappe, peste Pele după ce a reușit dubla in meciul cu Polonia. Ce record a doborât francezul
ACUM O ORĂ