Astăzi, Times a anunțat că Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea și Tottenham s-au înscris în European Super League, o nouă competiție care ar urma să detroneze UEFA Champions League.
Așa cum s-a anunțat încă din luna ianuarie, se pregătește lansarea European Super League, o competiție la care ar urma să participe anual 20 de cluburi răsunătoare din Europa: 15 permanente + 5 calificate în fiecare sezon.
Până la această oră, 12 echipe și-au anunțat deja participarea. Potrivit jurnaliștilor britanici, 5 dintre ele sunt din Premier League: Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham. În același timp, RMC Sport susține că 3 echipe din Serie A și 3 din La Liga ar urma să participe în primul sezon din European Super League. Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter, Juventus și AC Milan ar fi celelalte formații interesate de noua competiție.
Fotbal
Reacția lui Klopp după zvonurile privind transferul lui Mane! "Nu mi-ar putea păsa mai puțin"
ACUM 3 ORE
Principalul motiv pentru care cele 12 echipe vor să iasă din Champions League și să-și înființeze propria super-ligă este legat de partea financiară:
"Cluburile susțin că audiențele Champions League sunt în scădere, în special în faza grupelor, unde multe meciuri nu au o miză reală.", scrie L'Equipe.
Board-ul din Premier League a fost primul care a oferit un comunicat oficial astăzi, în urma informațiilor apărute în presa internațională. Englezii consideră că "European Super League va submina farmecul întregului joc și va avea un impact dăunător grav asupra perspectivelor pe termen scurt și lung". Mai precis, oficialii din Premier League se tem că se va crea o "prăpastie" uriașă între cluburile de top și cele de nivel scăzut și mediu.

Anunțul UEFA împotriva European Super League: "Vom opri acest proiect cinic!"

Ulterior, UEFA a oferit la rândul său o reacție oficială. De amintit că forul european ar urma să prezinte mâine un nou format pentru Champions League, cu 36 de echipe. Așadar, zvonurile legate de European Super League nu îi ajută deloc pe cei de la UEFA.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Forul suprem a precizat că există o mulțime de organizații și asociații din fotbalul mare care se vor opune planului cluburilor de top din Europa:
"UEFA, Federația Engleză de Fotbal (FA) și Premier League, Federația Regală de Fotbal din Spania (RFEF) și La Liga, Federația de Fotbal din Italia (FIGC) și Serie A au aflat că există câteva cluburi din Anglia, Spania și Italia care plănuiesc să anunțe înființarea unei noi competiții, denumită Super League.
Vrem să reamintim că noi - UEFA, FA, RFEF, FIGC, Premier League, La Liga, Serie A, precum și FIFA și asociațiile membre, vom rămâne uniți în eforturile de a opri acest proiect cinic. Un proiect bazat pe propriile interese ale câtorva cluburi, într-o perioadă în care societatea are nevoie mai mult ca niciodată de solidaritate.
Vom avea în vedere toate măsurile disponibile, la toate nivelele, atât juridice cât și sportive, pentru a preveni această situație. Fotbalul se bazează pe competiții deschise și merit sportiv. Nu există alt mod.
Așa cum a fost anunțat anterior de FIFA și cele 6 Federații, cluburile respective (n.r. - implicate în proiectul European Super League) vor fi excluse din oricare altă competiție la nivel național, european și mondial, iar jucătorii lor ar putea primi interdicție să meargă la echipele naționale.
Le mulțumim cluburilor din celelalte țări, în special celor din Franța și Germania, pentru că au refuzat să ia parte la această inițiativă. Facem apel la toți iubitorii fotbalului, la suporteri și politicieni, să ni se alăture în lupta împotriva unui astfel de proiect. Insistența acelor cluburi a mers mult prea departe. Ajunge!", a anunțat UEFA, pe site-ul oficial.

Cum ar urma să arate formatul European Super League

Cele 20 de cluburi din European Super League ar urma să fie împărțite în 2 grupe a câte 10. Primele 4 echipe clasate în fiecare grupă vor avansa în sferturile de finală. Apoi, exact ca într-o competiție eliminatorie normală, se vor juca disputa semifinale și finala.
Potrivit primelor informații, unele partide din noua competiție ar urma să se joace în weekend. Evident, acest lucru ar porni un război cu Federațiile, ținând cont că weekend-urile sunt destinate meciurilor de campionat.
Ligue 1
"Mbappe va face istorie!" Ronaldinho, convins că starul lui PSG este cel mai bun jucător din Franța
ACUM 4 ORE
Romanian Liga I
Dusan Uhrin, ferm înainte de returul barajului cu U Cluj! "Situația clubului nu este prea bună!"
ACUM 6 ORE