Astăzi, Times a anunțat că Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea și Tottenham s-au înscris în European Super League, o nouă competiție care ar urma să detroneze UEFA Champions League.
Așa cum s-a anunțat încă din luna ianuarie, se pregătește lansarea European Super League, o competiție la care ar urma să participe anual 20 de cluburi răsunătoare din Europa: 15 permanente + 5 calificate în fiecare sezon.
Până la această oră, 12 echipe și-au anunțat deja participarea. Potrivit jurnaliștilor britanici, 5 dintre ele sunt din Premier League: Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham. În același timp, RMC Sport susține că 3 echipe din Serie A și 3 din La Liga ar urma să participe în primul sezon din European Super League.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
ACUM 3 ORE
Anunțul respectiv a picat cum nu se poate mai rău pentru UEFA. Forul european ar urma să prezinte mâine un nou format pentru Champions League, cu 36 de echipe. Noua structură ar urma să fie implementată începând din 2024, însă multe cluburi uriașe nu privesc cu ochi buni planul celor de la UEFA.

Premier League, refuz categoric față de European Super League! Comunicatul oficial al englezilor

Ultimele informații au ajuns și la urechile conducătorilor din Premier League. Board-ul campionatului din Anglia a publicat un comunicat oficial prin care și-a exprimat dezacordul în contextul înființării European Super League.
"Premier League condamnă orice propunere European Super League", au titrat oficialii din Anglia.
Comunicatul oficial emis de board-ul Premier League:
"Premier League condamnă orice propunere care atacă principiile competiției deschise și meritului sportiv, care stau la baza piramidei fotbalului la nivel național și european.
Fanii oricărui club din Anglia și din Europa visează în prezent ca echipa lor să ajungă în vârf și să joace împotriva celor mai buni. Suntem de părere că acest concept de European Super League ar distruge acest vis.
Premier League este mândră că se bucură de o competiție fotbalistică competitivă și convingătoare, care a devenit cea mai urmărită ligă din lume. Succesul nostru ne-a permis să realizăm o contribuție financiară incomparabilă asupra piramidei fotbalisticie la nivel național.
O competiție de tipul European Super League va submina farmecul întregului joc și va avea un impact dăunător grav asupra perspectivelor pe termen scurt și lung din Premier League și asupra cluburilor membre, precum și a tuturor părților implicate în fotbal care se bazează pe finanțarea și solidaritatea noastră pentru a prospera.
Vom munci cu fanii, FA, EFL, PFA și LMA, precum și cu celalalte părți interesate, din Anglia sau din străinătate, pentru a apăra integritatea și perspectivele de viitor ale fotbalului englez în cele mai bune interese ale jocului."

Cum ar urma să arate formatul European Super League

Cele 20 de cluburi din European Super League ar urma să fie împărțite în 2 grupe a câte 10. Primele 4 echipe clasate în fiecare grupă vor avansa în sferturile de finală. Apoi, exact ca într-o competiție eliminatorie normală, se vor juca disputa semifinale și finala.
Potrivit primelor informații, unele partide din noua competiție ar urma să se joace în weekend. Evident, acest lucru ar porni un război cu Federațiile, ținând cont că weekend-urile sunt destinate meciurilor de campionat.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/04/16/3115295.jpg
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
ACUM 6 ORE
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
IERI LA 15:24