UPDATE // Potrivit Daily Mail, și Manchester City și-a dat acordul să participe în European Super League. Așadar, toate echipele din BIG 6 din Premier League ar putea evolua în noua competiție care ar urma să fie anunțată în curând.
Champions League ar putea avea o rivală puternică în fotbalul european. Prestigioasa competiție ar putea fi detronată în viitorul apropiat de o nouă super-ligă care adună echipe de top an de an.
Așa cum s-a anunțat încă din luna ianuarie, se pregătește lansarea European Super League, o competiție la care ar urma să participe anual 20 de cluburi răsunătoare din Europa: 15 permanente + 5 calificate în fiecare sezon.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Până la această oră, 12 echipe și-au anunțat deja participarea. Potrivit Times, 5 dintre ele sunt din Premier League: Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham. Ulterior, jurnaliștii britanici au aflat că și Manchester City și-a dat acordul, ceea ce înseamnă că toate echipele din BIG 6 din Premier League ar putea evolua în noua super-ligă.
Principalul motiv pentru care cele 12 echipe vor să iasă din Champions League și să-și înființeze propria super-ligă este legat de partea financiară:
"Cluburile susțin că audiențele Champions League sunt în scădere, în special în faza grupelor, unde multe meciuri nu au o miză reală.", scrie L'Equipe.

Champions League, în pericol să fie detronată de European Super League

Anunțul respectiv a picat cum nu se poate mai rău pentru UEFA. Forul european ar urma să prezinte mâine un nou format pentru Champions League, cu 36 de echipe. Noua structură ar urma să fie implementată începând din 2024, însă multe cluburi uriașe nu privesc cu ochi buni planul celor de la UEFA.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Potrivit Corriere dello Sport, și 3 forțe din Serie A ar fi de acord să participe alături de cluburile de elită din Premier League în European Super League: Juventus, Inter și Milan.
Conform jurnalistului Mohamed Bouhafsi, de la RMC Sport, 12 cluburi de top vor alcătui noua competiție, European Super League, în următoarea perioadă. Printre acestea se vor număra 3 echipe din Spania, 3 din Italia și 5 din Anglia. Astfel, în prima versiune a turneului nu vor fi incluse și formații din Franța și Germania. Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter Milano, Juventus și AC Milan ar fi celelalte formații interesate de noua competiție.

Cum ar urma să arate formatul European Super League

Cele 20 de cluburi din European Super League ar urma să fie împărțite în 2 grupe a câte 10. Primele 4 echipe clasate în fiecare grupă vor avansa în sferturile de finală. Apoi, exact ca într-o competiție eliminatorie normală, se vor juca disputa semifinale și finala.
Potrivit primelor informații, unele partide din noua competiție ar urma să se joace în weekend. Evident, acest lucru ar porni un război cu Federațiile, ținând cont că weekend-urile sunt destinate meciurilor de campionat.

Anunțul UEFA împotriva European Super League: "Vom opri acest proiect cinic!"

Ulterior, UEFA a oferit la rândul său o reacție oficială. De amintit că forul european ar urma să prezinte mâine un nou format pentru Champions League, cu 36 de echipe. Așadar, zvonurile legate de European Super League nu îi ajută deloc pe cei de la UEFA.
Forul suprem a precizat că există o mulțime de organizații și asociații din fotbalul mare care se vor opune planului cluburilor de top din Europa:
"UEFA, Federația Engleză de Fotbal (FA) și Premier League, Federația Regală de Fotbal din Spania (RFEF) și La Liga, Federația de Fotbal din Italia (FIGC) și Serie A au aflat că există câteva cluburi din Anglia, Spania și Italia care plănuiesc să anunțe înființarea unei noi competiții, denumită Super League.
Vrem să reamintim că noi - UEFA, FA, RFEF, FIGC, Premier League, La Liga, Serie A, precum și FIFA și asociațiile membre, vom rămâne uniți în eforturile de a opri acest proiect cinic. Un proiect bazat pe propriile interese ale câtorva cluburi, într-o perioadă în care societatea are nevoie mai mult ca niciodată de solidaritate.
Vom avea în vedere toate măsurile disponibile, la toate nivelele, atât juridice cât și sportive, pentru a preveni această situație. Fotbalul se bazează pe competiții deschise și merit sportiv. Nu există alt mod.
Așa cum a fost anunțat anterior de FIFA și cele 6 Federații, cluburile respective (n.r. - implicate în proiectul European Super League) vor fi excluse din oricare altă competiție la nivel național, european și mondial, iar jucătorii lor ar putea primi interdicție să meargă la echipele naționale.
Le mulțumim cluburilor din celelalte țări, în special celor din Franța și Germania, pentru că au refuzat să ia parte la această inițiativă. Facem apel la toți iubitorii fotbalului, la suporteri și politicieni, să ni se alăture în lupta împotriva unui astfel de proiect. Insistența acelor cluburi a mers mult prea departe. Ajunge!", a anunțat UEFA, pe site-ul oficial.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/04/16/3115295.jpg
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53