Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Petrescu, vis spulberat! Jeonbuk s-a oprit în sferturile de finală ale Ligii Campionilor Asiei

Nicu Savin

Publicat 12/03/2024 la 14:52 GMT+2

Dan Petrescu a suferit azi o mare dezamăgire, echipa sa ratând calificarea în careul de ași al Ligii Campionilor Asiei. Jeonbuk a pierdut la limită returul cu o altă echipă sud-coreeană, Ulsan HD, scor 0-1, după ce în prima manșă fusese egal, 1-1.

Dan Petrescu

Credit imagine: facebook

Dan Petrescu a ajuns anul trecut la cârma sud-coreenilor de la Jeonbuk și chiar dacă în campionat a terminat abia pe locul 4 existau speranțe la un parcurs lung în Liga Campionilor Asiei, fanii visând chiar la cucerirea trofeului. Acest vis a fost spulberat prematur, pentru că formația antrenată de "SuperDan" s-a oprit în sferturi.
Jeonbuk a luptat pentru un loc în semifinale cu Ulsan HD, campioana Coreei de Sud în 2023. Echipa lui Dan Petrescu a avut șansele sale, pentru că în turul de acasă a condus cu 1-0 și a ratat un penalty la acel scor, dar s-a terminat 1-1, cu oaspeții marcând pe final.

Dan Petrescu a ratat primul obiectiv al anului cu Jeonbuk

Returul a avut loc azi și Ulsan HD a câștigat la limită, scor 1-0, grație reușitei semnat de Young-Woo Seol în al doilea minut de prelungire al primei reprize. În partea secundă, Jeonbuk a dominat copios, a avut câteva șanse de a egala, dar nu a reușit să trimită meciul în prelungiri.
Pentru un loc în marea finală, cei de la Ulsan HD se vor duela cu o echipă japoneză: Yokohama Marinos sau Shandong Taishan. Cele două gupări nipone vor juca mâine partida retur din sferturi. Yokohama are prima șansă, după ce în prima manșă s-a impus cu 2-1 în deplasare. În cealaltă semifinală se vor duela două echipe din Golf. Una dintre ele va fi Al Ain (Emiratele Arabe Unite), care a trecut dramatic de Al Nassr. Cealaltă va fi o reprezentantă a Arabiei Saudite și se va decide în această seară, în urma returului dintre Al Ittihad și Al Hilal. În tur, liderul din campionatul intern s-a impus cu 3-1.
După eliminarea din Liga Campionilor Asiei, Dan Petrescu se poate concentra pe ce are de făcut în campionat cu cei de la Jeonbuk. În Coreea de Sud se joacă în sistemul primăvară - toamnă și s-au scurs doar două etape din noul sezon, în care formația românului a făcut două remize. Următorul meci al celor de la Jeonbuk va avea loc duminică, 17 martie, în deplasare cu Gimcheon Sangmu. În ediția viitoare din Liga Campionilor Asiei (sezonul 2024-2025), Jeonbuk va juca în preliminarii, undeva la finalul verii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo