Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cupa Asiei | Arabia Saudită, a doua victorie din turneu. Elevii lui Mancini sunt în optimi. Toate rezultatele zilei

Andrei Nicolae

Publicat 21/01/2024 la 21:34 GMT+2

Arabia Saudită a obținut o nouă victorie la Cupa Asiei pe Națiuni, în ziua care a marcat finalul etapei a doua din grupe. "Șoimii" s-au impus cu 2-0 în fața naționalei din Kârgâzstan, care a evoluat aproape tot meciul în inferioritate numerică. În aceeași grupă, Oman și Thailanda au remizat "alb", 0-0.

Arabia Saudită - Kârzgâzstan, Cupa Asiei

Credit imagine: Eurosport

Arabia Saudită a obținut cea de-a doua victorie la Cupa Asiei pe Națiuni, după ce a învins-o pe Kârgâzstan. Partida de pe stadionul Al Bayt a început cum nu se putea mai rău pentru kirghizi, care au rămas în 10 oameni încă din minutul 9.
Akmatov a primit inițial cartonașul galben pentru o intrare dură cu piciorul sus, însă după analiza VAR a fost eliminat. "Șoimii" au profitat de avantajul numeric și au deschis scorul în minutul 35 prin Mohamed Kanno, servit excelent cu o centrare de colegul său de la Al Hilal, Saud Abdulhamid.
Jucătorii lui Roberto Mancini au intrat la vestiare cu un avans de un gol, iar după ieșirea de la cabine Kârgâzstan a mai primit lovitură. Naționala din centrul Asiei a rămas în 9 oameni, după ce Merk a primit și el cartonașul roșu, după încă o analiză VAR.
Jucătorii lui Roberto Mancini și-au majorat avantajul în minutul 84, prin Faisal Al Ghamdi, din pasa lui Mukhtar Ali, după o gafă imensă a portarului kirghiz. Meciul s-a încheiat 2-0, iar "șoimii" au obținut a doua victorie de la turneul continental, reușind astfel să se și califice matematic în optimile competiției.
Citește și:

Arabia Saudită, o nouă victorie la Cupa Asiei pe Națiuni. Rezultatele zilei

Partida dintre Arabia Saudită și Kârgâzstan a reprezentat ultimul meci din etapa a doua a fazei grupelor. Tot duminică au jucat și celelalte naționale din grupa Arabiei, și anume Oman și Thailanda.
Cele două formații au remizat "alb", iar echipa din sud-estul Asiei a avut de câștigat pe această cale, pentru că a ajuns la 4 puncte și s-a apropiat și mai mult de optimile de finală. Partida aceasta a avut o însemnătate aparte pentru thailandezul Theerathon Bunmathan, care a ajuns la 100 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul naționalei sale.
Rezultatele zilei la Cupa Asiei
  • Oman - Thailanda 0-0
  • Kârgâzstan - Arabia Saudită 0-2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo