Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Qatar, în semifinalele Cupei Asiei, după penalty-uri! Japonia, principala favorită, a fost eliminată dramatică de Iran

Andrei Nicolae

Publicat 03/02/2024 la 20:37 GMT+2

Japonia și-a luat "adio" de la Cupa Asiei, după ce a fost învinsă dramatic în sferturile de finală de către Iran. Formația din Orientul Mijlociu a revenit de la 0-1 și a marcat golul calificării în careul de ași în minutul 90+6, grație unei lovituri de la 11 metri.

Qatar, Akram Afif, AFC Asian Cup

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Qatar, campioana en-titre, este ultima semifinalistă de la Cupa Asiei. Aceasta s-a calificat în penultimul act al competiției după o victorie cu emoții, la penalty-uri, în fața Uzbekistanului.
La finalul timpului regulamentar de joc tabela indica 1-1, după ce Yusupov a înscris în propria poartă în minutul 27, iar Khamrobekov a egalat în minutul 59, trimițând meciul în prelungiri.
La loviturile de la 11 metri, doar Shukurov și Umarov au marcat pentru Uzbekistan, alți 3 jucători ratând, în timp ce din naționala Qatarului au înscris Afif, Al Brake și Pedro Miguel.
Echipa antrenată de Bartolome Marquez o va înfrunta pentru un loc în finală pe Iran, care a trecut astăi de Japonia, cu scorul de 2-1. În cealaltă semifinală se duelează Iordania și Coreea de Sud.

Japonia a fost prima care a "lovit" în sfertul de finală disputat pe Education City Stadium, din Al Rayyan. Niponii au deschis scorul în minutul 28 prin Hidemasa Morita, jucătorul lui Sporting Lisabona, în urma unei acțiuni individuale superbe.
Cu jucători precum Tomiyasu, Endo sau Kubo în teren, Japonia a intrat la cabine cu un avantaj de un gol, pentru că naționala din Orientul Mijlociu nu a reușit să restabilească egalitatea până la pauză.
Iran a egalat totutși în minutul 55, prin Mohammad Mohebi, după ce a fost servit excelent de Sardar Azmoun, fotbalistul celor de la AS Roma. Meciul părea că se îndreaptă către prelungiri, însă în minutul 90+5 iranienii au primit o lovitură de la 11 metri după un fault în careu comis de Ko Itakura.
Citește și:

Iran, calificare dramatică în semifinalele Cupei Asiei. Japonia e OUT

Alireza Jahanbakhsh, atacantul lui Feyenoord, a pășit spre punctul cu var și a transformat lovitura de pedeapsă, marcând golul calificării lui Iran. Japonia, principala favorită la câștigarea trofeului, își ia astfel "adio" de la șansa de a cuceri titlul contintenal după o pauză de 13 ani.
Pentru Iran, triplă câștigătoare a Cupei Asiei, este a doua calificare la rând în careul de ași, după ce și în 2019 a reușit această performanță. Atunci, echipa din Orientul Mijlociu a pierdut în semifinale, însă a obținut medalia de bronz.
Pentru un loc în finală, Iran se va lupta cu naționala câștigătoare din meciul Qatar-Uzbekistan.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol