Oficialii FRF au încercat necontenit să-l convingă pe Mirel Rădoi să rămână pe banca tehnică a naționalei de fotbal a României, însă aceste încercări au eșuat. Acum, Dan Petrescu (53 de ani) este singurul tehnician pe care FRF îl ia în calcul, dar fostul internațional întârzie să dea un răspuns. Termenul-limită stabilit este 20 decembrie.
Răzvan Burleanu a precizat că FRF nu dorește să achite o clauză de reziliere pentru aducerea lui Dan Petrescu. Antrenorul CFR-ului a afirmat în urmă cu o lună că a sa clauză de reziliere nu este mare și că oricine își permite să o plătească: "Am clauză de reziliere la CFR. Oricine îşi permite să o plătească, nu e aşa de mare. Celor care mă propun la naţională le mulţumesc, înseamnă că au încredere în mine, dar nu decid ei cine va fi antrenorul naţionalei", a spus acum o lună Dan Petrescu.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Dan Petrescu nu ar zice "nu" naționalei de fotbal a României: "Clauza mea de reziliere nu e mare!"
18/11/2021 LA 15:43

Răzvan Burleanu, ultimele detalii despre numirea noului selecționer

"Astăzi am fost împuternicit de către Comitetul Executiv să negociez și să semnez contractul cu următorul selecționer al echipei naționale. Până pe data de 20 decembrie, singura variantă de selecționer cu care lucrăm este Dan Petrescu. FRF nu va plăti niciodată o clauză de reziliere. Trebuie să menționez, FRF este o organizație non-profit. FRF nu poate fi condusă drept un club, care depinde de un acționar. Dacă FRF ar plăti o clauză de reziliere, alte inițiative ar avea de suferit, cum ar fi, de exemplu, activitatea loturilor de juniori. Nu se pune problema de ordin financiar, ci de unde ar trebui să tăiem.
Un alt argument este că, dacă am plăti o clauză de reziliere, am putea să influențăm competiția la nivelul Ligii 1. O echipă din Liga 1 ar putea beneficia de o sumă de bani din partea forului național, care ar putea reprezenta un avantaj față de celelalte cluburi. Să spunem că FRF ar plăti o anumită clauză de reziliere, apoi patronul clubului va spune că era dispus să-l lase pe antrenor să plece la echipa națională fără plata clauzei de reziliere. Cum am putea atunci să ne apărăm integritatea? Din aceste motive, nu vom putea plăti niciodată o clauză de reziliere.
Nu a existat o ofertă financiară pentru Dan Petrescu, ci doar o propunere, pentru ca echipa națională să se califice la următorul turneu final. El își dorește să sprijine naționala, dar trebuie să aibă o discuție cu clubul. Noi am discutat despre strategie, jucători. Până pe 20 decembrie, lucrăm cu un singur scenariu, Dan Petrescu. Nu am discutat despre durata contractului. Dacă Dan Petrescu va fi următorul selecționer, vă va spune durata. Cel mai mult contează îndeplinirea unui obiectiv de performanță, trebuie să fim prezenți la următorul turneu final", a spus Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, prima reacție după Rapid – CFR Cluj 2-0: "Sunt foarte surprins, o să am o discuție!"
17/10/2021 LA 20:01
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Dan Petrescu, reacție virulentă când a fost întrebat dacă vine în locul lui Rădoi la națională
14/10/2021 LA 14:28