Minutul 61 al partidei Real Monarchs - Colorado Springs 0-0, din USL Championship, va rămâne mult timp în istorie. Tehnicianul gazdelor, Olave Mosquera, a decis să îl trimită în teren pe Axel Kei, în locul lui Bobby Wood. Tânărul introdus are doar 13 ani, 9 luni şi 9 zile, devenind astfel cel mai tânăr fotbalist care a păşit vreodată pe un teren, la seniori, în Statele Unite. Mai mult, recordul setat de vârful născut în Coasta de Fildeş e valabil pentru toate sporturile de echipă americane.
Evident, pe reţelele de socializare au apărut tot felul de semne de întrebare privind vârsta reală a atacantului, aşa cum s-a întâmplat în cazurile lui Minala (fost Lazio) şi Youssoufa Moukoko (puştiul minune de la Dortmund).
Fotbal
Cosmin Contra și-a stabilit următoarea țintă după ce s-a despărțit de Al Ittihad! Mesajul românului
ACUM 12 ORE
CITEȘTE ȘI:
FOSTUL PATRON AL LUI NEWCASTLE CUMPĂRĂ, CU BANII DE LA ARABI, UN CLUB DE TRADIȚIE

Cine este Axel Kei?

Născut în Coasta de Fildeş, Axel Kei a crescut în SUA de la o vârstă fragedă, după ce părinţii săi au decis să emigreze.
Aproape incredibil, el s-a apucat la modul serios de fotbal abia în 2019, când a obţinut o bursă pentru un stagiu de pregătire centralizat, după ce fusese urmărit la partidele pe care şcoala sa le susţinea într-un campionat regional.
În cantonamentul din februarie 2019 au fost prezenţi cei mai de perspectivă fotbalişti din SUA, astfel că scouterii au s-au înarmat cu multă răbdare, pentru a-i urmări şi identifica pe cei care pot fi legitimaţi la cluburile pentru care lucrau. Imediat, Axel a fost remarcat, astfel că a semnat cu Real Salt Lake. A marcat gol după gol în 2020 pentru puştii echipei din Utah, astfel că în 2021 Real Monarchs i-a făcut o ofertă pentru a veni la prima echipă.
După câteva meciuri în care a fost în lotul echipei mari a lui Real Monarchs, în acest weekend tehnicianul Olave Mosquera l-a debutat în confruntarea cu Colorado Springs Switchbacks.
La 13 ani, Axel are un fizic absolut impresionant, măsurând deja 1,85 înălţime şi cântăreşte 79 de kilograme. Are toate datele să devină un fotbalist de prim plan, iar precocitatea cu care şi-a făcut debutul la profesionişti poate fi un mare atu în viitoarea carieră.
Fotbal
Ovidiu Hațegan revine în fotbal la 3 luni după infarct! Va fi arbitru VAR la Supercupa României
ACUM 20 ORE
Serie A
OFICIAL-Răzvan Marin este noul jucător al lui Empoli. Primele cuvinte ale românului,după ce a semnat
ACUM 21 ORE