Aymeric Laporte s-a săturat să aștepte debutul la naționala mare a Franței și a dat curs ofertei de a reprezenta Spania la nivel de seniori. Fundașul lui Manchester City a jucat peste 50 de meciuri la bivel de juniori și tineret pentru Franța (19 meciuri la echipa U21, la care a fost și căpitan), dar nu a prins niciun minut la echipa mare, deși a fost selecționat de 4 ori de către Didier Deschamps.
Decizia lui Laporte a surprins pe toată lumea în Franța, iar presa din Hexagon nu l-a menajat deloc pe fundașul de 26 de ani.
"Laporte a cedat sirenelor iberice!", a titrat L'Equipe, care a reamintit cu ironie declarațiile fundașului din luna martie, în care a afirmat că "purtarea tricoului Franței a fost întotdeauna visul său" și că atunci când a făcut-o la nivel de tineret a fost "una dintre cele mai bune experiențe" ale vieții sale.
Fotbal
Pochettino, pus la zid: "Ar fi o nebunie să fi vrut să îi demonstreze asta lui Messi"
21/09/2021 LA 06:04
L'Equipe a subliniat, de asemenea, un interviu acordat de Laporte la o televiziune bască în decembrie 2018, când a spus că Deschamps nu îl cheamă "din motive personale" și a adăugat: "Am ales Franța. Sunt francez. Nu am dublă naționalitate. Nu am de gând să o cer."

Aymeric Laporte, taxat și de oamenii de fotbal din Franța

Decizia lui Laporte nu a iritat doar presa, ci și oamenii importanți din fotbalul francez.
"Dacă te simți francez, joacă pentru Franța. Dacă te simți spaniol, joacă pentru Spania. Dar nu fi oportunist.", a spus Jerome Rothen, fost jucător al naționalei Franței, pentru RMC.
"Și-a revendicat dragostea pentru echipa franceză și a plecat brusc în Spania.", a adăugat și Emmanuel Petit, campion mondial cu Franța în 1998.
Marca a anunțat ieri că Luis Enrique a fost cel care a insistat pentru ca Laporte să primească cetățenia spaniolă cât mai repede, pentru a fi eligibil pentru a juca la Campionatul European în această vară. Deși la Manchester City fundașul este a 3-a variantă pentru centru apărării, după Jonh Stones și Ruben Diaz, selecționerul Spaniei consideră că Laporte poate fi de mare folos "Furiei Roja".
Transfers
"Transferul lui Mbappe la Real a fost rezolvat!" Cum a afectat pandemia de COVID-19 mutarea
12/04/2020 LA 09:40
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58