Aymeric Laporte s-a săturat să aștepte debutul la naționala mare a Franței și a dat curs ofertei de a reprezenta Spania la nivel de seniori. Fundașul lui Manchester City a jucat peste 50 de meciuri la bivel de juniori și tineret pentru Franța (19 meciuri la echipa U21, la care a fost și căpitan), dar nu a prins niciun minut la echipa mare, deși a fost selecționat de 4 ori de către Didier Deschamps.
Decizia lui Laporte a surprins pe toată lumea în Franța, iar presa din Hexagon nu l-a menajat deloc pe fundașul de 26 de ani.
"Laporte a cedat sirenelor iberice!", a titrat L'Equipe, care a reamintit cu ironie declarațiile fundașului din luna martie, în care a afirmat că "purtarea tricoului Franței a fost întotdeauna visul său" și că atunci când a făcut-o la nivel de tineret a fost "una dintre cele mai bune experiențe" ale vieții sale.
Transfers
"Transferul lui Mbappe la Real a fost rezolvat!" Cum a afectat pandemia de COVID-19 mutarea
12/04/2020 LA 09:40
L'Equipe a subliniat, de asemenea, un interviu acordat de Laporte la o televiziune bască în decembrie 2018, când a spus că Deschamps nu îl cheamă "din motive personale" și a adăugat: "Am ales Franța. Sunt francez. Nu am dublă naționalitate. Nu am de gând să o cer."

Aymeric Laporte, taxat și de oamenii de fotbal din Franța

Decizia lui Laporte nu a iritat doar presa, ci și oamenii importanți din fotbalul francez.
"Dacă te simți francez, joacă pentru Franța. Dacă te simți spaniol, joacă pentru Spania. Dar nu fi oportunist.", a spus Jerome Rothen, fost jucător al naționalei Franței, pentru RMC.
"Și-a revendicat dragostea pentru echipa franceză și a plecat brusc în Spania.", a adăugat și Emmanuel Petit, campion mondial cu Franța în 1998.
Marca a anunțat ieri că Luis Enrique a fost cel care a insistat pentru ca Laporte să primească cetățenia spaniolă cât mai repede, pentru a fi eligibil pentru a juca la Campionatul European în această vară. Deși la Manchester City fundașul este a 3-a variantă pentru centru apărării, după Jonh Stones și Ruben Diaz, selecționerul Spaniei consideră că Laporte poate fi de mare folos "Furiei Roja".
Liga Campionilor UEFA
Misterul din spatele imaginii în care Ronaldo "antrenează" United a fost risipit
ACUM 2 ORE
Ligue 1
Soarta lui Pochettino atârnă de un fir de ață. Conducerea lui PSG i-a găsit deja înlocuitor
ACUM 3 ORE