Lionel Messi a câștigat seara trecută Balonul de Aur pentru a șaptea oară, lucru care nu a fost pe placul multor oameni din lumea fotbalului. Mai multe nume importante au criticat decizia de a îl premia pe Messi și în acest an, fiind de părere că a avut un an cu realizări modeste în comparație cu alți jucători de top din Europa, dar și în comparație cu alți ani în care a primit acest trofeu.
Emanuel Roșu, jurnalistul român care votează la Balonul de Aur din 2011, a anunțat pe blogul său cum a votat la ediția din acest an. Pe primul loc în preferințele sale s-a aflat atacantul lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski, atât pentru realizările din acest an, dar și pentru faptul că anul trecut premiul nu s-a decernat.
"‘Balonul’ meu din 2021 s-a dus către Robert Lewandowski. Influenta majora pentru Bayern si Polonia, execuții care-și fac pulsul s-o ia Matrix cu încetinitorul, calitate,șsi argumentul 2020 peste care n-am putut să trec. Alegerea mea nu putea fi alta.
Ballon d'Or
El este "The GOAT"! Cum sărbătorește Parisul "Balonul" cu numărul 7 al lui Messi
30/11/2021 LA 15:45
Pe 2 l-am avut pe Messi pentru toate motivele din lume, iar, pe 3 pe Chiellini, o esență a spiritului Italiei campioane la Euro. Top 5 s-a închis pentru mine cu Lukaku pe 4, ‘Bestia’ capabilă să zboare fără să se zgârie prin oricâte ziduri i-ai pune în față, și cu Benzema pe 5
În rezumat: 1. Lewandowski. 2. Messi. 3. Chiellini. 4. Lukaku. 5. Benzema".

Emanuel Roșu a vorbit despre criteriile sale de votare la Balonul de Aur

Emanuel Roșu a vorbit despre lucrurile care sunt luate în considerare atunci când se votează și a făcut referire și la mult discutatele statistici:
"Sigur, statisticile sunt importante. Dar, pentru mine, ele completează alegerea, nu o determină. Pentru că ‘Balonul de Aur’ trebuie să fie despre ala care e cel mai bun din ‘fața blocului’, ala pe care-l caută toate mingile, ala care dă golurile inexplicabile și te trage cu el în porția lui de magie.
Exista ani când ‘ala bun’ n-are neapărat chef, nici inspirație, așa că alege să se uite mai de pe margine. Atunci, ‘Balonul’ trebuie sa fie despre excelenta, dar in alta forma a ei. Din când in când, și normalitatea dictează. Normalitatea extraordinara a unora cum au fost Cannavaro sau Modric, in ani de Mondial, le-a adus ‘Balonul’ in 2006, respectiv 2018. Si, da, normalitatea poate fi un lucru uimitor într-un context Croația 2018 sau, mai aproape de noi, Italia la Euro 2020".
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Ballon d'Or
Edouard Mendy crede că ar fi fost nominalizat la Balonul de Aur dacă ar fi reprezentat Franța
10/11/2021 LA 13:25
Fotbal
Leeds United s-a îndepărtat de zona fierbinte în Premier League cu un succes uriaș la West Ham
ACUM 4 ORE