În urmă cu mai bine de o săptămână, lumea fotbalului a fost luată prin surprindere, după ce Barcelona a anunțat că Lionel Messi nu va mai continua pe Camp Nou. Din cauza problemelor financiare, clubul catalan nu a putut să îi înregistreze un nou contract argentinianului, fapt care a dus la plecarea acestuia la Paris Saint-Germain.
Chiar și după plecarea lui Messi, Barcelona a avut în continuare probleme cu înregistrarea noilor contracte. Potrivit regulilor din La Liga, salariile nu pot depăși mai mult de 70% din veniturile cluburilor. În cazul în care Messi ar fi rămas, salariile ar fi reprezentat 110% din veniturile clubului, în timp ce fără Messi se aflau la 95%, cu 25% mai mult decât permite La Liga.
https://i.eurosport.com/2021/08/09/3199160.png
Bundesliga
Bayern e de neoprit! Record de goluri pentru Nagelsmann în Bundesliga după victoria cu Furth
ACUM 5 ORE

Pique a acceptat o reducere de salariu pentru a se putea înregistra noile contracte la Barcelona

Astfel, chiar și după plecarea lui Messi, Barcelona s-a confruntat cu probleme în ceea ce privește înregistrarea noilor veniți pe Camp Nou. Cu toate acestea, Barcelona a reușit să rezolve problemele chiar înaintea startului noului sezon, anunțând astăzi că au fost înregistrate contractele lui Memphis Depay, Eric Garcia și Rey Manaj. Astfel, Ronald Koeman se poate baza pe întreg lotul de jucători pentru primul meci al noului sezon, cel de duminică cu Real Sociedad, de pe teren propriu.
Înregistrarea noilor contracte a fost posibilă datorită lui Gerard Pique. Potrivit clubului catalan, fundașul central în vârstă de 34 de ani a acceptat o reducere substanțială a salariului. De asemenea, Barcelona negociază în aceste zile și cu Sergio Busquets și Jordi Alba pentru a adapta salariile la situația financiară în care se află clubul. De asemenea, Barcelona a precizat că ambii jucători sunt dispuși să coopereze.
Premier League continuă în acest weekend pe Eurosport.
https://i.eurosport.com/2021/08/08/3198122.jpg
Fotbal
"Mă voi întoarce cât de curând!" Unde vrea să antreneze Marius Șumudică după despărțirea de CFR Cluj
ACUM 5 ORE
Liga
Real Madrid îi 'betonează' contractul lui Vinicius! Incredibil cât câștigă starul de pe Bernabeu
ACUM 6 ORE