În urmă cu mai bine de o săptămână, lumea fotbalului a fost luată prin surprindere, după ce Barcelona a anunțat că Lionel Messi nu va mai continua pe Camp Nou. Din cauza problemelor financiare, clubul catalan nu a putut să îi înregistreze un nou contract argentinianului, fapt care a dus la plecarea acestuia la Paris Saint-Germain.
Chiar și după plecarea lui Messi, Barcelona a avut în continuare probleme cu înregistrarea noilor contracte. Potrivit regulilor din La Liga, salariile nu pot depăși mai mult de 70% din veniturile cluburilor. În cazul în care Messi ar fi rămas, salariile ar fi reprezentat 110% din veniturile clubului, în timp ce fără Messi se aflau la 95%, cu 25% mai mult decât permite La Liga.
https://i.eurosport.com/2021/08/09/3199160.png
Liga Campionilor UEFA
Ancelotti a intrat în istoria Champions League! Ce a realizat italianul după finala de la Paris
ACUM 43 MINUTE

Pique a acceptat o reducere de salariu pentru a se putea înregistra noile contracte la Barcelona

Astfel, chiar și după plecarea lui Messi, Barcelona s-a confruntat cu probleme în ceea ce privește înregistrarea noilor veniți pe Camp Nou. Cu toate acestea, Barcelona a reușit să rezolve problemele chiar înaintea startului noului sezon, anunțând astăzi că au fost înregistrate contractele lui Memphis Depay, Eric Garcia și Rey Manaj. Astfel, Ronald Koeman se poate baza pe întreg lotul de jucători pentru primul meci al noului sezon, cel de duminică cu Real Sociedad, de pe teren propriu.
Înregistrarea noilor contracte a fost posibilă datorită lui Gerard Pique. Potrivit clubului catalan, fundașul central în vârstă de 34 de ani a acceptat o reducere substanțială a salariului. De asemenea, Barcelona negociază în aceste zile și cu Sergio Busquets și Jordi Alba pentru a adapta salariile la situația financiară în care se află clubul. De asemenea, Barcelona a precizat că ambii jucători sunt dispuși să coopereze.
Premier League continuă în acest weekend pe Eurosport.
https://i.eurosport.com/2021/08/08/3198122.jpg
Liga Campionilor UEFA
Thibaut Courtois, reacție genială după ce a închis poarta lui Real Madrid în finala Champions League
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
Reacții în lanț în lumea fotbalului, după anularea golului marcat de Benzema în finala UCL
ACUM 2 ORE