Un Lionel Messi în lacrimi a susținut ieri o conferință de presă în care a vorbit despre plecarea sa de la Barcelona. În urmă cu câteva zile, FC Barcelona a făcut anunțul care a dat peste cap lumea fotbalului. Cel mai important fotbalist din istoria clubului catalan nu va mai continua pe Camp Nou din această vară, în ciuda faptului că cele două părți s-au înțeles pentru un contract valabil pentru încă 5 sezoane.
Cu toate acestea, problemele financiare de la Barcelona au făcut ca Messi să nu poată semna un nou contract. La conferința de presă de duminică, argentinianul a dezvăluit că el s-a oferit să își reducă salariul, dar nici acest lucru nu a fost posibil: "M-am oferit să îmi reduc salariul cu 50%. Știrile că am cerut o mărire de 30% sunt false, oamenii spun multe lucruri care nu sunt adevărate", a spus Messi.

Messi nu putea să își reducă salariul cu mai mult de 50% din cauza legilor din Spania

Romanian Liga I
2 dintr-o lovitură! Dinamo continuă campania de transferuri pentru a se salva de la retrogradare
ACUM O ORĂ
Chiar dacă Messi ar fi acceptat să joace pe gratis din sezonul următor, acest lucru nu ar fi fost posibil. În Spania, orice contract nou trebuie să asigure cel puțin 50% din salariul contractului anterior. Astfel, din punct de vedere legal, o reducere cu mai mult de 50% a salariului lui Messi ar fi fost imposibilă.
Chiar și în cazul în care această lege nu ar fi existat, argentinianul nu ar fi putut continua la Barcelona. Potrivit regulilor din La Liga, salariile nu pot depăși mai mult de 70% din veniturile cluburilor. În cazul în care Messi ar fi rămas, salariile ar fi reprezentat 110% din veniturile clubului, în timp ce fără Messi se află la 95%, cu 25% mai mult decât permite La Liga.
"Am spus că vom face tot posibilul să îl păstrăm pe Messi la Barcelona în limita situației financiare de la club. Am ajuns la un acord, dar din cauza situației de la club, nu s-a putut concretiza nimic. Nu vreau să vorbesc din nou despre moștenirea pe care am primit-o și despre deciziile groaznice care s-au luat în ultimii ani. Am mers din rău în mai rău", a spus președintele FC Barcelona, Joan Laporta, după anunțul că Messi nu va mai continua pe Camp Nou.
Din 2014, din momentul în care Josep Maria Bartomeu a devenit președintele clubului, Barcelona a cheltuit peste 1 miliard de euro pe transferuri, plătind sume uriașe pe jucători care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Printre cele mai răsunătoare transferuri se numără cele ale lui Phillipe Coutinho (160 de milioane de euro), Ousmane Dembele (130 de milioane de euro) și Antoine Griezmann (120 de milioane de euro).
În perioada 2017-2021, salariul lui Messi s-a triplat, acesta câștigând aproximativ 555 de milioane de euro pe Camp Nou. În acest moment, se estimează că datoriile Barcelonei ajung până la 1,2 miliarde de euro, iar pierderile cauzate de pandemie în sezonul 2020-2021 ajungând până la 487 de milioane de euro, potrivit președintelui Joan Laporta.
Premier League revine din 13 august la Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/08/08/3198122.jpg
Premier League
Manchester United pregătește deja perioada de mercato din vară! Pe cine au pus ochii "diavolii"
ACUM 2 ORE
Romanian Liga I
Alexandru Pașcanu, transferat definitiv de Ponferradina de la CFR Cluj!
ACUM 2 ORE