Lionel Messi nu va mai rămâne la FC Barcelona, deși în cursul zilei de joi, cele două părți erau așteptate să semneze un nou acord, valabil până în 2026.
UPDATE 1: Catalanii au ieșit cu un comunicat pe acest subiect. Ei au anunțat că problema ar fi legată de fapt de reglementările impuse de cei din La Liga, cu privire la plafonul salarial și astfel nu se poate semna un nou acord.
„În ciuda faptului că s-a ajuns la un acord între Barça și Leo Messi, cu intenția clară a ambelor părți de a semna un nou contract astăzi, lucrurile nu se vor putea materializa, din cauza reglementărilor financiare impuse de La Liga.
Romanian Liga I
Flavius Stoican, mesaj încrezător înaintea meciului cu FCSB: "Va fi un alt meci față de tur"
ACUM 31 MINUTE
Ca urmare a acestei situații, Messi nu va mai putea rămâne la FC Barcelona. Ambele părții regretă profund, dar dorințele jucătorului și ale clubului nu se vor putea îndeplini în cele din urmă.
Barcelona îi mulțumește din tot sufletul jucătorului pentru aportul adus la dezvoltatea acestui club și îi dorește tot ce este mai bun în plan personal și profesional”, se arată în mesajul emis de Barcelona.
De asemenea, clubul a postat următorul mesaj pe rețele de socializare: ”Leo Messi nu va mai fi legat de FC Barcelona!”
Messi a revenit din vacanță, unde a petrecut alături de familie la Ibiza, iar în cursul zilei de joi era programată finalizarea procedurii de semnare a noului acord, valabil până în 2026. Agenții și jucătorul au declinat însă totul în ultimul moment, iar fanii au reacționat dur pe rețelele sociale, la fel ca în toamna anului trecut, când a fost avansată prima oară ipoteza conform căreia argentinianul nu va mai continua pe ”Camp Nou”.
"S-a ajuns într-un punct fără întoarcere, unul imposibil de rezolvat", au scris cei de la Marca.
Deși Messi a rămas liber de contract de la începutul lunii iulie, președintele Barcelonei a dat mereu asigurări fanilor că negocierile decurg bine și că fotbalistul își dorește să continue la clubul la care a scris istorie.
"Jucătorul a spus întotdeauna că vrea să continue. Nu există nicio îndoială că Leo vrea să continue la Barcelona. Facem progrese în toate negocierile. Este o dorință pe care o avem cu toții. Nu ne ascundem voința de a continua. Este un vis pe care vrem să-l facem realitate. Sperăm că acest lucru se va întâmpla cât mai curând posibil.
Trebuie să respectăm regulile, asta e realitatea, dar avem încredere că o putem face, fie prin reducerea masei salariale, fie printr-o formulă acceptabilă pentru La Liga. Există bunăvoință din partea La Liga, președintele La Liga este prima parte interesată ca cluburile să aibă jucători talentați. Este o problemă care există, dar avem încredere că o vom rezolva", a declarat Laporta, citat de Mundo Deportivo.
Premier League
Paul Pogba și-a decis viitorul! Francezul este impresionat de Ralf Rangnick
ACUM 8 ORE
Premier League
Everton a ajuns la un acord cu Frank Lampard pentru a deveni noul manager. Urmează anunțul oficial
ACUM 16 ORE