FC Barcelona a înregistrat pierderi uriașe din cauza pandemiei, iar clubul catalan este obligat să-și reducă serios bugetul salarial pentru nou sezon. Din acest motiv, contractele jucătorilor ajunși în această vară pe Camp Nou nu au putut fi înregistrate la Liga Spaniolă. În aceeași situație se regăsește și Lionel Messi, cu care Barcelona a ajuns la un acord de semnare a unei noi înțelegeri, dar anunțul oficial întârzie din cauza situației ingrate în care se află clubul blaugrana.
Ieri, Barcelona l-a prezentat oficial pe Memphis Depay, ajuns liber de contract pe Camp Nou în această vară. La conferința de prezentare a fost prezent și președintele Joan Laporta, iat întrebările jurnaliștilor nu puteau ocoli situația lui Messi.

Joan Laporta: "Nu există nicio îndoială că Messi vrea să continue la Barcelona"

Cupa Mondială FIFA
Ibrahimovic a dezvăluit care e favorita sa la Cupa Mondială din Qatar! Motivul invocat de suedez
ACUM 2 ORE
Oficialul nu a oferit prea multe detalii, dar a ținut să-i liniștească pe fani, precizând încă o dată că se fac pregrese pentru ca să continue la clubul la care a scris istorie și că doar chestiunile tehnice împiedică momentan oficializarea înțelegerii.
"Jucătorul a spus întotdeauna că vrea să continue. Nu există nicio îndoială că Leo vrea să continue la Barcelona. Facem progrese în toate negocierile. Este o dorință pe care o avem cu toții. Nu ne ascundem voința de a continua. Este un vis pe care vrem să-l facem realitate. Sperăm că acest lucru se va întâmpla cât mai curând posibil.
Trebuie să respectăm regulile, asta e realitatea, dar avem încredere că o putem face, fie prin reducerea masei salariale, fie printr-o formulă acceptabilă pentru LaLiga. Există bunăvoință din partea La Liga , președintele LaLiga este prima parte interesată ca cluburile să aibă jucători talentați. Este o problemă care există, dar avem încredere că o vom rezolva.", a declarat Laporta, citat de Mundo Deportivo.
Singura soluție viabilă pentru rezolvarea problemelor pe care le are Barcelona este ca jucătorii cu salarii mari din lot să accepte o reducere a venitului pentru noul sezon. Săptămâna trecută, oficialii catalanilor s-au întâlnit cu reprezentanții a 4 lideri importanți ai echipei pentru a le propune o reeșalonare a veniturilor, dar încă nu s-a ajuns la un consens.
Inițial, conducerea Barcelonei le-a propus jucătorilor o reducere a salariilor cu 40%, variantă refuzată din start de aceștia. Ulterior, clubul s-a angajat să le prelungească contarctele tuturor fotbaliștilor, astfel încât ei să câștige aceeași sumă de bani care e stipulată în acte, doar că pe o perioadă mai lungă de timp. Fotbaliști precum Pique, De Jong, Lenglet și Ter Stegen au fost de acord cu astfel de condiții, dar au fost și unii care au refuzat.
O altă soluție pentru remedierea situației o reprezintă vânzarea de jucători, în special a celor care au salarii foarte mari și care nu sunt consederați primordiali pentru viitorul clubului. În această categire intră fotbaliști ca Antoine Griezmann, Philippe Coutinho sau Samuel Umtiti.
Cupa Mondială FIFA
Van Gaal nu se teme atât de mult de Messi. Declarația antrenorului batav și replica lui Scaloni
ACUM 5 ORE
Cupa Mondială FIFA
Victoriile Argentinei de la Cupa Mondială, sărbătorite în fosta casă a lui Maradona
07/12/2022 LA 19:54