În sezonul trecut, FC Barcelona a avut un buget de salarii de aproximativ 347 de milioane de €, dar pierderile înregistrate din cauza pandemiei au dus la creșterea datoriei clubului. Astfel, catalanii sunt obligați de Liga Spaniolă să-și reducă masa salarială cu circa 156 de milioane de €.
Din acest motiv, încă nu au fost înregistrate nici contractele jucătorilor veniți liberi în această vară: Eric Garcia, Kun Aguero și Memphis Depay. De asemenea, noul contract cu Messi nu poate fi semnat, chiar dacă presa iberică a anunțat de acum câteva zile că cele două părți au ajuns la un acord.
Singura soluție viabilă pentru rezolvarea acestei probleme este ca jucătorii cu salarii mari din lot să accepte o reducere a venitului pentru noul sezon. Ca atare, oficialii clubului "blaugrana" duc în aceste zile o muncă de convingere cu fotbaliștii în acest sens.
Liga
Ronald Koeman, comportament bizar la conferința de presă! A citit un comunicat și a dispărut
ACUM 9 ORE

FC Barcelona le-a cerut liderilor echipei să accepte reduceri salariale

Conform sport.es, directorul sportiv al Barcelonei, Mateu Alemany, s-ar fi întâlnit cu agenții lui Sergi Roberto, Sergio Busquets, Gerard Pique și Jordi Alba pentru a le propune diminuarea contractelor. Șefii de pe Camp Nou speră că dacă liderii echipei vor accepta reducerea veniturilor, și ceilalți fotbaliști din lot o vor face.
Inițial, conducerea Barcelonei le-a propus jucătorilor o reducere a salariilor cu 40%, variantă refuzată din start de aceștia. Ulterior, clubul s-a angajat să le prelungească contarctele tuturor fotbaliștilor, astfel încât ei să câștige aceeași sumă de bani care e stipulată în acte, doar că pe o perioadă mai lungă de timp. Fotbaliști precum Pique, De Jong, Lenglet și Ter Stegen au fost de acord cu astfel de condiții, dar au fost și unii care au refuzat.
O altă soluție pentru remedierea situației o reprezintă vânzarea de jucători, în special a celor care au salarii foarte mari și care nu sunt consederați primordiali pentru viitorul clubului. În această categire intră fotbaliști ca Antoine Griezmann, Philippe Coutinho sau Samuel Umtiti. În cazul francezului, se pare că acesta se va întoarce la Atletico Madrid, iar campioana îl va ceda pe Saul și va da și o sumă de bani. Afacerea ar fi foarte bună pentru Barcelona din punct de vedere financiar, deoarece Griezmann are un salariu mare.
Liga
A mai rămas unul! Marele favorit să îi ia locul lui Koeman pe banca Barcelonei
ACUM 16 ORE
Liga
Primul antrenor care îi întoarce spatele Barcelonei: "E amuzant pentru voi, nu și pentru mine"
ACUM 17 ORE