Lionel Messi este liber de contract din data de 1 iulie, iar fanii Barcelonei așteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă argentinianul va continua sau nu pe Camp Nou.
Chiar dacă președintele Barcelonei a declarat în ultimele zile că negocierile merg pe drumul cel bun, înregistrarea noului contract al lui Messi nu e simplu de realizat, deși jucătorul și clubul au bătut palma.
Motivul este faptul că Barcelona este obligată de Liga Spaniolă să-și reducă masa salarială, iar un nou contract foarte mare ar face ca limita impusă să fie depășită. De altfel, din acest motiv încă nu au fost înregistrate nici contractele jucătorilor veniți liberi în această vară: Eric Garcia, Kun Aguero și Memphis Depay.
Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
26/01/2022 LA 11:58

Messi va semna pe 5 ani cu Barcelona

Conform Mundo Deportivo, oficialii catalani au găsit cea mai bună variantă în privința lui Messi, iar anunțul oficial despre semnarea noului contract va fi făcut în foarte scurt timp, joi sau vineri.
Președintele Laporta și colaboratorii săi au fost foarte abili în a rezolva cea mai delicată problemă de la Barcelona din această vară. Mai exact, aceștia i-au propus lui Messi un contract pe 5 ani.
Cum e aproape imposibil de crezut că argentinianul va juca până în 2026 pe Camp Nou, când va avea 39 de ani, jurnaliștii catalani notează că acesta va mai juca doar 2 sezoane la clubul "blaugrana" (până în 2023), după care va pleca cel mai probabil în MLS pentrru a-și încheia cariera.
După plecarea de la Barcelona, Messi va avea rolul de ambasador al clubului și își va încasa salariul în continuare, până în 2026. Astfel, salariul pe care Barcelona dorea să îl ofere lui Messi pentru 2 ani, se va întinde pe 5 ani și în aceste condiții limita salarială impusă clubului nu va fi depășită.
Chiar dacă Barcelona a rezolvat această chestiune delicată, catalanii vor fi nevoiți în continuare să-și reducă suma totală pentru salarii. În acest sens se dorește plecarea unor jucători precum Umtiti sau Pjanic, cărora li s-a transmis că pot să-și caute echipe, dar aceștia nu vor să renunțe atât de ușor la salariile pe care le au pe Camp Nou. În plus, presa iberică scrie tot mai intens despre un schimb între Barcelona și Atletico Madrid, care să-i includă pe Griezmann și Saul.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17