În ultimele zile s-a vorbit intens în presa din Spania despre un schimb de jucători între Barcelona și Atletico Madrid. Antoine Griezmann și Saul Niguez ar urma să facă rocada, iar ceea ce părea doar o ipoteză cu șanse mici de reușită este pe cale să devină realitate.
Jurnaliștii de la sport.es susțin că cele două echipe au ajuns deja la un acord, iar jucătorii sunt și ei deschiși mutării, astfel că încheierea afacerii este iminentă. Singura necunoscută este suma compensatoare pe care o va plăti Atletico, deoarece valoarea lui Griezmann este mai mare decât cea a lui Saul. Conform sursei citate, catalanii ar fi mulțumiți dacă vor încasa 15 milioane de € în plus.
Voci autorizate din media catalană au notat că Barcelona l-ar fi vrut la schimb pe Joao Felix, dar madrilenii nici nu avrut să audă de această variantă.
Liga
Surpriză uriaşă: Griezmann nu mai rămâne la Atletico Madrid. Super-transferul pregătit
02/01/2022 LA 04:49
Așadar, Griezmann este la un pas să revină pe Wanda Metropilitano după numai 2 ani. Francezul nu și-ar fi dorit neapărat să plece de la Barcelona, dar a fost împins oarecum de împrejurări, din cauza problemelor financiare ale clubului catalan.

Griezmann, aproape de revenirea la Atletico Madrid

Barcelona a plătit 120 de milioane de € pentru Griezmann, dar francezul are un venit foarte mare, iar catalanii sunt obligați să-și reducă urgent bugetul de salarii. De altfel, din acest motiv încă nu au fost înregistrate nici contractele jucătorilor veniți liberi în această vară: Eric Garcia, Kun Aguero și Memphis Depay.
Barcelona a ajuns, se pare, la o înțelegere cu Messi, care va semna curând un nou contract, astfel că bugetul de salarii va fi și mai ridicat, deci plecarea lui Griezmann ar însemna o mare ușurare în acest sens. În plus, Saul este considerat un jucător care poate ajuta echipa, iar salariul său va fi cu siguranță mai mic decât ceea ce primește momentan atacantul francez.
În aceste condiții, toate părțile implicate par să fie mulțumite cu schimbul dintre Griezmann și Saul. Ibericul oricum nu mai avea loc la Atletico și urma să plece, mai ales după trasnferul lui Rodrigo de Paul, iar Griezmann nu și-a atins niciodată potențialul maxim la Barcelona, unde părea că este mereu în umbra lui Messi, astfel că revenirea la Atletico pare soluția ideală pentru el în acest moment.
Fanii Barcelonei nu sunt neapărat mulțumiți de această mutare. Ideea principală este că Griezmann nu ar trebui cedat la Atletico, ci mai degrabă la un club din afara Spaniei, dacă este imperios necesară vânzarea acestuia din rațiuni financiare. Fanii încă au în memorie ce s-a întâmplat cu Suarez în vara trecută, când uruguayanul a fost cedat foarte ușor la Atletico, acolo unde a făcut un sezon fantastic, contribuind esențial la cucerirea titlului de către "saltelari".
Liga
Un jucător de la Barcelona îi ia locul lui Florin Andone la Cadiz! La cine renunță Xavi
24/12/2021 LA 16:49
Liga
Antoine Griezmann, OUT până în 2022! Francezul s-a accidentat în derby-ul cu Real Madrid de duminică
14/12/2021 LA 18:52