Campionii din Spania au avut venituri în valoare de 840 de milioane de euro în sezonul 2018/2019, conform Deloitte Football Money League. Este pentru prima oară în istorie când catalanii se află pe primul loc privind veniturile.
Totalul, pentru prima oară când un club a trecut de 800 de milioane de euro, a fost destul pentru a trece Barcelona peste rivala Real Madrid. Echipa lui Florentino Perez, care a fost pe primul loc anul trecut, și-a mărit veniturile până la 757 de milioane de euro, dar a căzut pe locul doi.
https://i.eurosport.com/2019/12/13/2735580.jpg
Liga
Benzema a fost jefuit în timpul meciului dintre Real Madrid și Elche! Anunțul presei din Spania
ACUM O ORĂ
Manchester United ocupă locul trei, fiind echipa din Premier League cu cele mai mari venituri, încasând 711 milioane de euro. Campioana Germaniei Bayern Munchen (660 milioane de euro) se află pe locul patru iar PSG (635 milioane de euro) este pe cinci. Pe locul șase se află Manchester City (610 milioane de euro).
Cele 20 de cluburi de pe listă au generat venituri de 9,3 milioane de euro sezonul trecut, o creștere cu 11% față de sezonul trecut și un nou record.
Manchester United și-ar putea pierde însă primul loc din Anglia, conform Deloitte, pentru că nu a participat în UEFA Champions League. Liverpool ar putea intra în primele cinci datorită rezultatelor foarte bune de pe teren.
Veniturile din drepturile de televizare reprezintă cea mai mare sursă de venit pentru cluburi, fiind vorba de 44% din veniturile totale. Premier League are cinci echipe în top 10 și opt în primele 20.
Tottenham se află pe locul opt, cea mai bună poziție din istoria clubului – a depășit Chelsea și Arsenal, rivalele sale londoneze.

Clasamentul complet

1. Barcelona
2. Real Madrid
3. Manchester United
4. Bayern Munich
5. Paris St-Germain
6. Manchester City
7. Liverpool
8. Tottenham
9. Chelsea
10. Juventus
11. Arsenal
12. Borussia Dortmund
11. Atletico Madrid
14. Inter Milan
15. Schalke
16. Roma
17. Lyon
18. West Ham
19. Everton
20. Napoli
Liga
Barcelona, victorie dramatică pe terenul lui Alaves! Catalanii s-au apropiat de locurile de UCL
ACUM 8 ORE
Serie A
Milan și Juventus, egal pentru Inter! Derby-ul etapei din Serie A a fost unul care a lăsat de dorit
ACUM 8 ORE