Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp a deturnat 3 transferuri de la United în ultimii doi ani! Pe cine nu a reușit să convingă

Eurosport
DeEurosport

Publicat 17/12/2023 la 17:57 GMT+2

Liverpool și Manchester United s-au întrecut pentru transferul unor jucători de top în ultimele sezoane, iar trupa de pe Anfield a ieșit câștigătoare de cele mai multe ori. Nu mai puțin de 3 jucători de clasă au ajuns la Liverpool după ce erau în discuții și cu "diavolii". Doar un fotbalist a ales să meargă pe Old Trafford.

Jürgen Klopp

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Derby-ul etapei din Premier League se dispută în această seară de la ora 18:30. Liverpool primește vizita marii rivale, Manchester United în reeditarea "corecției" din sezonul trecut de pe Anfield, când "cormoranii" au câștigat cu un neverosimil 7-0.
În așteptarea marelui meci, jurnaliștii englezi au observat un aspect foarte interesant al acestei rivalități. De-a lungul ultimilor ani, Liverpool și United au fost asociate cu interesul pentru mai mulți jucători, pe piața transferurilor. unele dintre aceste zvonuri s-au dovedit a fi false, dar majoritatea au avut substrat.
Cei de la Mirror notează că Liverpool a "bătut-o" pe United la transferul a trei jucători în ultimele sezoane. Primul dintre aceștia a fost Luis Diaz. Nu doar cele două rivale erau interesate de columbianul care evolua la Porto, ci și Tottenham.
Chiar dacă antrenorul de atunci al "diavolilor", Ralph Ragnick, a încercat să convingă personal clubul portughez să îl vândă pe Diaz la United, jucătorul a ales-o pe Liverpool. Acesta a ajuns pe Anfield în ianuarie 2022, pentru suma de 47 de milioane de euro.
Citește și:

Liverpool - Man. United, derby-ul etapei din Premier League

Al doilea astfel de transfer realizat de Liverpool a fost cel al lui Cody Gakpo. Evoluțiile olandezului de la Campionatul Mondial, unde a marcat de 3 ori, au trezit interesul marilor cluburi ale Europei. Gakpo era sigur că va ajunge pe Old Trafford, dar lucrurile s-au întâmplat în așa fel, încât atacantul de 24 de ani a devenit jucătorul lui Liverpool, într-un final.
Al treilea transfer "furat" de Klopp din fața lui Manchester United a fost cel al lui Ryan Gravenberch. Fostul mijlocaș al lui Ajax căuta să o părăsească pe Bayern după un sezon nereușit, iar cele două rivale din Anglia nu au întârziat să bată la ușa bavarezilor. United se interesa de transferul acestuia încă de pe vremea când evolua la Ajax, dar tot Liverpool s-a mișcat mai bine și l-a transferat pentru 40 de milioane de euro.
Man. United a reușit, într-un final, să câștige un duel contra lui Liverpool pe piața transferurilor. Este vorba de Sofyan Amrabat, care a devenit o țintă pentru "diavoli" după prestațiile sale de la "mondialul" din Qatar. Liverpool a ieșit din cursă după ce a transferat nu mai puțin de 4 mijlocași în vara acestui an, iar Amrabat ajungea la United sub formă de împrumut.
După aceste lupte purtate pe frontul pieței de mercato, cele două echipe se înfruntă și pe teren, într-un moment în care discrepanța dintre cele două formații este enormă. Liverpool și Manchester United sunt despărțite de 10 puncte în clasamentul din Premier League înaintea meciului direct, care începe astăzi, la ora 18:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo