Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un portar maghiar de aproape 50 de ani a intrat în istoria fotbalului mondial! Povestea sa incredibilă

Bianca Dumitru

Publicat 15/05/2023 la 23:56 GMT+3

Portarul maghiar Geza Turi a devenit în această săptămână cel mai în vârstă jucător activ din diviziile naționale de top din lume. La 49 de ani și 64 de zile, goalkeeper-ul este și cel mai bătrân fotbalist din istoria campionatului Insulelor Feroe.

Turi Géza 49 évesen védett a feröeri bajnokságban. (fotó: Álvur Haraldsen)

Credit imagine: Other Agency

Geza Turi a intrat în istoria fotbalului drept cel mai în vârstă jucător activ din campionatele naționale din toată lumea. Maghiarul a apărat, la vârsta de 49 de ani și 64 de zile, poarta celor de la KI Klaksvik în meciul cu HB Torshavn, contând pentru a noua etapă a campionatului Insulelor Feroe.
Turi și-a ajutat echipa să câștige cu scorul de 1-0 și a devenit și cel mai bătrân fotbalist din istoria campionatului Insulelor Feroe.
Înaintea partidei de duminică, în care a fost titular, Geza Turi apărase ultima dată în iunie 2018. De-atunci a făcut parte din staff-ul echipei sale, fiind antrenorul cu portarii. El a continuat să apară, însă, și în lot, ca al treilea goalkeeper.
Citește și:
Acum, după aproape 5 ani de la ultimul său meci, a trebuit să își reia locul între buturi și a făcut-o cu succes, ajutându-și echipa să se mențină invincibilă în acest sezon, în care cei de la KI Klaksvik au obținut 9 victorii în 9 meciuri.
De-a lungul timpului, Geza Turi a evoluat doar la echipe din Ungaria și Insulele Feroe, punctul culminant al carierei sale fiind apariția în returul dublei dintre Zalaegerszeg și Manchester United, din august 2002, contând pentru calificarea în grupele Champions League. Maghiarul a încasat atunci două goluri, de la Van Nistelrooy din penalty și de la Solskjaer.
Până la Turi, cel mai în vârstă jucător activ din campionatele lumii a fost portarul bulgar Petkov, care a jucat în aprilie anul acesta în campionatul țării natale, pentru Slavia Sofia, la vârsta de 47 de ani.
În ceea ce privește liga Insulelor Feroe, cel mai bătrân fotbalist din istoria competiției a fost până acum polonezul Waldemar Nowicki, de asemenea portar, care a jucat pentru B71 Sandoy, în septembrie 2008, la vârsta de 47 de ani și 235 de zile.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo