UPDATE / Juventus a emis comunicatul oficial!

Juventus a confirmat demiterea lui Maurizio Sarri în urmă cu puțin timp:

Fotbal
Supriză uriașă! Juventus a anunțat cei 3 jucători netransferabili. Ronaldo nu este printre ei
29/08/2020 LA 09:41

"Juventus FC anunță că Maurizio Sarri nu va mai îndeplini funcția de antrenor al primei echipe. Clubul îi mulțumește pentru că a scris o nouă pagină în istoria lui Juventus, reușind să câștige cel de-al 9-lea titlu consecutiv - apogeul călătoriei sale personale.", se arată în comunicatul emis de Juventus.

Juventus a suferit o umilinţă uiașă aseară, fiind eliminată încă din faza optimilor de finală ale Champions League de francezii de la Lyon. Fără doar și poate, acesta a fost un rezultat greu de acceptat de conducerea clubului, dar mai ales de suporteri, care au cerut cu disperare demiterea antrenorului italian încă de acum câteva luni. Jurnalistul Fabrizio Romano a transmis că Sarri a fost demis, iar comunicatul oficial al italienilor va veni în scrut timp.

Umilinţa este cu atât mai mare cu cât eliminarea a venit în faţa unei echipe care în ultimele cinci luni susţinuse o singură partidă oficială, finala Cupei Ligii, ratată doar la lovituri de departajare în faţa lui PSG. Lyon fusese învinsă fără drept de apel într-un meci amical de către Glasgow Rangers, cu scorul de 2-0, dublă a lui Ianis Hagi.

Maurizio Sarri, demis de conducerea lui Juventus

Juventus a câștigat fără prea mari emoții cel de-al 9-lea titlu consecutiv în Serie A, dar acest lucru nu este suficient pentru "Bătrâna Doamnă". Champions League era fără doar și poate unul dintre obiectivele importante ale lui Juventus, iar după eliminarea suferită în optimile de finală, Maurizio Sarri a fost înlăturat. Totuși, italianul spunea după meciul cu Lyon că are încredere că oficialii bianconerilor nu vor analiza doar eliminarea din UCL, ci întreg sezonul, înainte de a lua o decizie privind viitorul lui la echipă.

"Cuvintele mele nu sunt prea greu de interpretat. Nu cred că șefii clubului vor lua o decizie pe baza unui singur meci. Vor evalua întreg sezonul, de asta sunt convins. Găsesc această întrebare ofensatoare, însă nu pentru mine, ci pentru directorii acestui club. Am un contract, îl voi respecta și nu aștept nimic de la nimeni", a spus Sarri la conferința de presă de după meciul cu Lyon.

Serie A
Mauricio Pechettino e tot mai aproape de Juventus după demiterea lui Sarri
08/08/2020 LA 12:44
Fotbal
Sarri, întrebat dacă pleacă de la Juventus după eliminarea din UCL: "E o întrebare ofensatoare"
08/08/2020 LA 07:55