Leicester a pierdut doar 6 din primele 25 de partide din actualul sezon de Premier League și, la un moment dat, unii o vedeau singura echipă în măsură să țină pasul cu City. În ultimele 13 partide, însă, trupa de pe King Power Stadium a pierdut tot de 6 ori și visul numit Champions League s-a spulberat.
Azi, "vulpile" aveau nevoie să obțină un rezultat mai bun decât Chelsea, cu Villa. Cum "albaștrii" au fost conduși cu 2-0 (s-a terminat 2-1 pentru formația din Birmingham), se părea că un loc în primele 4 devine o formalitate, mai ales că Leicester a condus cu 2-1 la pauză pe Spurs. Doar că în a doua parte gazdele și-au pierdut busola, e adevărat, și pe fondul unui arbitraj relativ părtinitor. Leicester a cerut fault în atac la autogolul lui Schmeichel, pentru ca apoi Kane să comită un henț destul de clar, la faza primului gol marcat de Bale.
VAR-ul nu a intervenit în niciuna dintre faze, dar Brendan Rodgers nu a făcut vreo referire la arbitraj. Tehnicianul a încercat să vadă partea pozitivă din acest sezon, unul istoric, în care Leicester a cucerit FA Cup.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
"E o mare dezamăgire pentru noi, ne-am luptat din greu tot sezonul. Mereu am spus că trebuie să fim judecați după 38 de etape și, din păcate, nu am reușit să terminăm în top 4. Nu am ce să le reproșez jucătorilor, nu am decât admirație pentru ei, m-au făcut mândru. Am avut atâtea probleme cu accidentările, dar am luptat incredibil. Personal, am avut sprijinul total al conducerii, iar pe teren am simțit că jucătorii își dau sufletul. Sunt foarte dezamăgit pentru ei, dar trebuie să vedem lucrurile pozitive din acest sezon", a spus Brendan Rodgers, la microfonul BBC.

Brendan Rodgers: "Suntem unde trebuie, fără să avem resursele celorlalți"

Întrebat ce le-a transmis la final, în vestiar, lui Vardy&Co, Brendan Rodgers a vorbit despre lucrurile superbe reușite împreună. Deși nu are bugetele lui City, Chelsea sau United, formația de pe King Power Stadium s-a luptat de la egal la egal cu adversarele.
"Le-am spus jucătorilor să nu fie dezamăgiți. Când am început să lucrăm împreună, eram la mijlocul clasamentului, iar acum, după doi ani, am cuceri FA Cup pentru prima oară în istorie și am fost la un pas de Champions League. Suntem pe drumul care trebuie, fără să avem resursele celorlalte echipe", a mai spus tehnicianul.
Brendan Rodgers și-a făcut un renume din faptul că nu reușește să termine bine sezoanele în care e pe banca formațiilor din Premier League. A pierdut un titlu cu Liverpool, dramatic, iar acum a scăpat printre degete o calificare în Champions League, ce părea la un moment dat facilă. "Vulpile" au scos doar 4 puncte din ultimele 15 posibile, în contextul în care United, formație pe care a învins-o, a jucat aproape exclusiv cu rezervele, având de disputat 3 meciuri în 6 zile.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Ronaldo s-a accidentat din nou. United tremură în așteptarea verdictului medicilor
14/01/2022 LA 09:16
Premier League
United, discuții cu Pochettino pentru a prelua echipa, din vară. Ce alte variante mai au ''diavolii'
12/01/2022 LA 12:15