Jurnaliștii iberici susțin că David Alaba și Real Madrid s-au înțeles deja pentru un contract pe 4 ani, cu un salariu stagional de 10 milioane de euro. După ce în perioada anterioară de mercato Florentino Perez nu a făcut vreo mutare, preferând să strângă bani pentru transferul lui Mbappe, în vară în capitala Spaniei vor avea loc sosiri spectaculoase.
Alaba a fost curtat intens de Juventus, Barcelona, dar și de granzii din Premier League, dar în cele din urmă a ales să meargă la cea mai titrată formație din istoria Champions League.
Astfel, Alaba se va despărți de Bayern Munchen după 11 ani de glorie, în care a cucerit 23 de trofee, printre care se numără 9 titluri de campion în Bundesliga și 2 Ligi ale Campionilor. Fundașul austriac a stat doar 6 luni departe de trupa bavareză în toată această perioadă, când a fost împrumutat la Hoffenheim.
Bundesliga
După Lewandowski, Bayern are mari emoții cu alt star! Între United și Real: mutare de 70 milioane €
30/06/2022 LA 07:53

Alaba a crescut urând-o pe Bayern Munchen, echipa unde a scris istorie

În ciuda performanțelor uriașe atinse de Alaba la formația bavareză, relația dintre cele două părți nu a fost întotdeauna așa de bună. Potrivit cotidianului Marca, fundașul austriac dezvoltase o ură față de Bayern în copilărie, pe vremea când era junior în țara natală.
Alaba era unul dintre cei mai buni tineri jucători atât la Aspern, cât și la Austria Viena, echipele unde și-a făcut junioratul. La vremea respectivă, devenise o obișnuință ca Bayern să se distreze cu ehipele din Austria în turneele de tineret.
Alaba n-a scăpat de meciurile în care juniorii campioanei Germaniei se distrau cu adversarii lor, iar din acest motiv a adoptat o atitudine ostilă față de actuala sa echipă. Lucrurile s-au schimbat complet în urmă cu 13 ani, când cei de la Bayern l-au adus la academia de la Munchen, în schimbul sumei de numai 150.000 de euro. Astăzi, cota de piață a lui Alaba a ajuns la 65 de milioane de euro, potrivit transfermarkt.com.

Muzica, a doua pasiune a lui David Alaba: "Pot să aduc puțină magie în studio"

Fotbalul nu este singura pasiune a lui Alaba. Într-un interviu oferit în urmă cu ceva timp, căpitanul naționalei Austriei a dezvăluit că a fost atras și de muzică în copilărie. Familia lui David iubește muzica, lucru considerat normal în Austria, țara marilor compozitori Beethoven și Mozart.
În Austria, muzica clasică este privită ca o religie, pe care și David Alaba a îmbrățișat-o. Fundașul lui Bayern a urmat cursuri de pian și chitară în tinerețe și, dacă n-ar fi ajuns fotbalist, probabil ar fi urmat o carieră de artist. În timpul liber, Alaba se relaxează în propriul său studio, unde înregistrează piese.
"Este clar că nu sunt cel mai bun cântăreț și nu am cea mai melodioasă voce, dar pot să aduc puțină magie în studio. Dar mă bucur de modul în care au ieșit lucrurile, în cele din urmă", spunea David Alaba, într-un interviu oferit pentru site-ul oficial al lui Bayern.
406 de partide a strâns Alaba în tricoul bavarezilor începând din 2010, când și-a făcut debutul pentru prima echipă. Jucătorul austriac, care poate juca pe poziția de fundaș central, dar și în banda stângă, a marcat 32 de goluri și a oferit 49 de assist-uri pentru Bayern.
Alaba a adunat și 73 de selecții la naționala Austriei, reușind să înscrie 14 goluri.
Bundesliga
Un fost ultras, noul președinte al lui Hertha Berlin
27/06/2022 LA 09:02
Bundesliga
Mario Goetze, la Frankfurt! Eintracht îşi face un adevărat "dream team"
20/06/2022 LA 09:15