Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern Munchen va avea un nou președinte! Rummenigge a demisionat și va fi înlocuit cu o altă legendă a clubului

Nicu Savin

Actualizat 01/06/2021 la 12:57 GMT+3

Bayern Munchen va avea un nou președinte începând cu data de 1 iulie! Karl-Heinz Rummenigge a decis să se dea la o parte, deși mai avea contract până la sfârșitul anului, urmând să fie înlocuit de o legendă a clubului bavarez.

Karl-Heinz Rummenigge

Credit imagine: Imago

Potrivit jurnaliștilor de la Bild, Karl-Heinz Rummenigge (65 de ani) a decis să-și încheie prematur contractul pe care îl avea cu Bayern Munchen, unde îndeplinea funcția de președinte. Mandatul lui Rummenigge se încheia abia pe 31 decembrie 2021, dar oficialul a decis să plece acum, dorind probabil ca gruparea bavareză să aibă un nou președinte încă de la startul viitorului sezon.
Conform jurnaliștilor de la Bild.de, Oliver Kahn (51 de ani) va fi următorul președinte al celei mai galonate echipe din Germania. Fostul mare portar al bavarezilor a fost cooptat în staff-ul adminstrativ încă din ianuarie 2020, iar de la 1 iulie va deveni omul numărul unu în clubul pentru care a făcut istorie ca jucător.

Rummenigge era în conducerea lui Bayern de 30 de ani

Karl-Heinz Rummenigge s-a aflat în conducerea administrativă a lui Bayern din 1991. Până în 2002, acesta a ocupat funcția de vice-președinte, iar de atunci a fost șeful suprem al clubului de pe Allianz Arena. Cu Rumenigge la conducerea clubului, Bayern a câștigat o sumedenie de trofee, cele mai importante fiind 14 titluri în Bundesliga și 2 titluri în Champions League.
Urmașul său, Oliver Kahn, este o altă legendă vie a clubului bavarez și a fotbalului german în general. Considerat unul dintre cei mai buni portari din istorie, Kahn a ajuns la Bayern în 1994 și nu a mai plecat până la finalul carierei, în 2008.
În cei 14 ani petrecuți în tricoul bavarezilor, Kahn a câștigat 8 titluri în Bundesliga, 6 Cupe ale Germaniei, o Cupă UEFA și un trofeu Champions League. Legendarul portar a adunat 86 de selecții la naționala Germaniei, cu care a cucerit Campionatul European în 1996 și a ajuns până în finala Campionatului Mondial din 2002.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo