Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern renunță la Boateng! 3 mari cluburi din Premier League se bat deja pentru semnătura sa

Nicu Savin

Publicat 12/11/2020 la 12:47 GMT+2

Conform jurnaliștilor de la Bild, Bayern Munchen a anunțat că nu îi va prelungi contractul lui Jerome Boateng, contract care expiră la finele acestui sezon. În aceste condiții, fundașul de 32 de ani va putea semna cu orice club începând cu luna ianuarie, iar marile cluburi din Premier League au început deja cursa pentru a obține semnătura sa.

Jérôme Boateng - FC Bayern

Credit imagine: Imago

Jerome Boateng este unul dintre cei mai reprezentativi jucători de la Bayern Munchen, el începând deja cel de-al 10-lea sezon la clubul bavarez. Cu toate acestea, presa germană scrie că fundașul de origine ganeză a fost înșiințat că nu i se va prelungi contractul, care expiră în vara anului viitor.
Astfel, Boateng își va continua cariera în altă parte și chiar dacă are 32 de ani, nu duce lipsă de oferte. Faptul că nu va costa niciun ban, îl face pe Boateng unul dintre cei mai vânați fundași centrali în momentul de față, mai ales că multe echipe au serioase probleme financiare din cauza pandemiei.
Potrivit celor de la Bild, cea mai sigură destinație pentru Boateng va fi Premier League. Arsenal, Chelsea și Tottenham s-au înscris deja în cursa pentru semnătura fundașului, iar în perioada următoare cu siguranță vor urma negocieri între aceste echipe și jucător.
De menționat că Boateng a mai jucat un sezon în Anglia (2010-2011 la Manchester City), dar nu s-a acomodat foarte bine. Cu toate astea, experiența dobândită între timp este una uriașă, iar cluburile britanice sunt în competiție pentru a-l înregimenta.
Jerome Boateng a fost crescut de Hertha Berlin, dar a jucat doar o jumătate de sezon la echipa mare a formației din capitala Germaniei, după care a fost vândut la Hamburg,în 2007. În nordul Germaniei s-a făcut remarcat, iar în 2010 Manchester City l-a transferat, punându-și mari speranțe în el.
După un singur sezon în Premier League, Boateng s-a întors în Bundesliga, la Bayern, echipă la care a rămas până în prezent și alături de care a câștigat tot ceea ce se putea câștiga. Pe lângă multitudinea de trofee câștigate cu Bayern, printre care și 2 de Champions League, Boateng a fost o piesă importantă și în naționala "Mannschaft"-ului, alături de care s-a încoronat campion mondial în 2014.
Dayot Upamecano of RB Leipzig looks on during the Bundesliga match between RB Leipzig and 1. FSV Mainz 05 at Red Bull Arena on September 20, 2020 in Leipzig, Germany.

Bayern îl vrea pe Upamecano în locul lui Boateng

Conform acelorași informații din Bild, Bayern nu va rămâne descoperită în centrul defensivei după despărțirea de Boateng. Cel mai vizat nume pentru înlocuirea fundașului este Dayot Upamecano.
Francezul este poate cel mai vânat fundaș central din lume la ora actuală, dar pentru niciun club nu va fi ușor de transferat. Upamecano mai are contract cu Leipzig până în vara anului 2023, ceea ce le permite oficialilor clubului să aibă o poziție favorabilă la masa negocierilor. Valoarea de piață a fundașului este momentan de 60 de milioane de €, dar aceasta este într-o continuă creștere, datorită evoluțiilor constant bune ale fotbalistului de numai 22 de ani.
În plus, Bayern va avea o concurență serioasă în lupta pentru acest transfer, marile cluburi din Premier League manifestându-și vădit interesul pentru fundașul francez. Manchester City, Arsenal, Manchester United și Liverpool sunt interesate de el, astfel că orice destinație a acestuia este posibilă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo