Bayern pare forțată să îl vândă în iarnă pe Alaba, pentru a nu îl pierde ulterior gratis. Evident, va fi vorba de o sumă mult sub prețul pieței, iar Liverpool părea principala favorită să îl transfere. Până astăzi, când Bild a aflat dorința reală a austriacului.
Jurnaliștii germani anunță că fundașul lui Bayern vrea să ajungă în La Liga, la Real Madrid sau Barcelona.
Alaba este un jucător polivalent, care poate fi folosit atât ca fundaș central sau stânga, cât și ca mijocaș defensiv. Austriacul a acumulat o experiență uriașă în cei 12 ani petrecuți la Bayern, în care a cucerit 23 de trofee. Nu se întâmplă foarte des ca un jucător de valoarea lui Alaba să rămână liber de contract, motiv pentru care lupta pentru semnătura lui se anunță acerbă.
Bundesliga
Bayern i-a găsit înlocuitor lui Lewandowski. Super-transferul pregătit de bavarezi
23/05/2022 LA 11:59
Toate cluburile aflate în cursa pentru transferul lui Alaba ar beneficia enorm de pe urma serviciilor sale. Dintre toate însă, Liverpool părea principala favorită să-l aducă. În condițiile în care Van Dijk s-a accidentat și va rata tot sezonul, campioana Angliei se află în căutarea unui fundaș central, mai ales că Fabinho și Matip au avut probleme în ultimul timp.

Alaba a decis unde vrea să ajungă după despărțirea de Bayern

În ultimele două meciuri, Klopp a fost nevoit să apeleze la tânărul Nathaniel Phillips și, deși acesta a făcut un meci bun, nu poate fi considerat o soluție pe termen lung. "Cormoranii" vor neapărat un fundaș cu experiență, pentru a-și apăra titlul în Premier League și a avea un parcurs lung în Champions League, iar Alaba e varianta ideală.
De notat că Liverpool l-a adus în vară tot de la Bayern pe Thiago Alcantara, tot sub prețul pieței deoarece spaniolul se afla într-o situație identică. Toate datele problemei păreau să arate că transferul lui Alaba pe Anfield are șanse mari de reușită.
Bild anunță însă că Alaba își dorește ca următorul pas din carieră să fie în campionatul Spaniei, la Real Madrid sau Barcelona.
Vestea a ajuns și la urechile jurnaliștilor de la Daily Mail, care consideră că ambele cluburi uriașe din La Liga ar avea numai de câștigat de pe urma transferului lui Alaba. Cele două rivale au fost afectate foarte rău de pandemia de coronavirus, la nivel financiar, motiv pentru care n-au cheltuit sume foarte mari - ca în alți ani - pe aducerea de noi jucători.
Cum transferul lui Alaba este considerat un "chilipir", atât Barca, cât și Real ar putea demara negocierile. Singura problemă va fi salariul lui Alaba, pe care oficialii spanioli vor fi nevoiți să-l discute cu impresarul Pini Zahavi.
https://i.eurosport.com/2020/11/03/2927919.jpg
Bundesliga
Lewandowski și Haaland, bătuți. Nkunku, desemnat jucătorul sezonului în Bundesliga
17/05/2022 LA 08:35
Bundesliga
Sărăbătoare fantastică la Gelsenkirchen, după ce Schalke a promovat în Bundesliga
08/05/2022 LA 11:03