Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Alaba, super-lovitura pregătită de Klopp și Liverpool pentru perioada de mercato din iarnă

Cristian Mihală

Actualizat 02/11/2020 la 08:13 GMT+2

David Alaba a refuzat și ultima ofertă de prelungire a contractului venită dinspre Bayern. Fundașul austriac ar putea ajunge încă din iarnă la Liverpool.

Jurgen Klopp vrea un nou jucător de la Bayern

Credit imagine: Eurosport

Hoeness l-a atacat frontal în urmă cu mai multe luni pe Pini Zahavi, impresarul lui Alaba, în speranța că acesta va înțelege că ar fi o greșeală dacă fundașul nu va prelungi contractul cu Bayern. În acest moment, șansele ca apărătorul să rămână în Bundesliga sunt nule, bavarezii retrăgându-și ultima ofertă, după ce nu au primit un răspuns de la agentul fotbalistului.
Alaba a fost în sezonul trecut unul dintre cei mai buni jucători ai bavarezilor, care au cucerit Champions League și un nou titlul în Bundesliga. Reprofilat fundaș central, după ce stafful tehnic al lui Bayern l-a reprofilat pentru a-i face loc lui Alphonso Davies în banda stângă, austriacul a jucat în multe momente perfect, completându-se excelent cu Boateng.
Lui Alaba îi expiră înțelegerea cu Bayern în 2021, iar bavarezii voiau neapărat să îl păstreze; în consecință, i-au propus în mai multe rânduri un nou contract, extrem de avantajos financiar. Potrivit Bild, ar fi vorba de 11 milioane de euro/sezon, potrivit ultimei oferte.

Bayern a confirmat că nu mai negociază cu Alaba

Doar că austriacul a refuzat toate propunerile, iar în acest moment Bayern pare forțată să îl vândă în iarnă, pentru a nu îl pierde ulterior gratis. Evident, va fi vorba de o sumă mult sub prețul pieței, iar Liverpool pare favorită să îl transfere.
"I-am prezentat o ofertă foarte-foarte bună, o ofertă competitivă, mai ales dacă avem în vedere perioada. I-am spus agentului lui David în timpul ultimei întâlniri că ne dorim să aflăm un răspuns clar până la finalul lui octombrie. Pentru că e vorba de un jucător important, un titular, și trebuie să ne pregătim pentru a-l înlocui, dacă nu acceptă prelungirea. Nu am primit niciun răspuns de la ei până sâmbătă (n.r. ultima zi din octombrie). Directorul sportiv al nostru, Hasan Salihamidzic, l-a contactat pe agent și acesta i-a transmis că oferta e în continuare nesatisfăcătoare. Am decis să retragem această ofertă și să nu mai încercăm prelungirea. În acest moment, nu mai există un nou contract pe care Bayern să i-l ofere lui Alaba", a spus Herbert Hainer pentru postul bavarez BR24.

Alaba, spre Liverpool

În condițiile în care Van Dijk s-a accidentat și va rata tot sezonul, Liverpool e în căutarea unui fundaș central, mai ales că Fabinho și Matip au avut probleme în ultimul timp.
În partida cu West Ham, Klopp a fost nevoit să apeleze la Nathaniel Phillips și, deși acesta a făcut un meci bun, nu poate fi o soluție pe termen lung. "Cormoranii" vor neapărat un fundaș cu experiență, pentru a-și apăra titlul în Premier League și a avea un parcurs lung în Liga Campionilor, iar Alaba e varianta ideală.
După ce l-a adus de la Bayern pe Thiago Alcantara, tot sub prețul pieței, pentru că spaniolul se afla într-o situație identică, acum Alaba are șanse mari să ajungă pe Anfield. De serviciile austriacului s-au mai interesat Barcelona, Real și Juventus, dar Klopp e foarte aproape să îl înregimenteze, încă din iarnă.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo