Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Înlocuitorul lui Van Dijk, debut perfect în Premier League! Cifrele impresionante ale fundașului

Cosmin Cioboata

Actualizat 01/11/2020 la 00:10 GMT+2

Liverpool s-a impus la limită în fața lui West Ham, scor 2-1, după ce a fost condusă cu 1-0 încă din minutul 10. Campioana Angliei a întors scorul și a urcat provizoriu pe primul loc în Premier League.

Jurgen Klopp și Nathaniel Phillips

Credit imagine: Getty Images

Jurgen Klopp a avut o misiune extrem de importantă înaintea duelului de pe Anfield, în compania "ciocănarilor". Managerul lui Liverpool a fost nevoit să găsească înlocuitorul ideal pentru Virgil van Dijk și Joel Matip, cei doi fundași centrali indisponibili din cauza accidentărilor. Klopp nu l-a avut la dispoziție nici pe Fabinho care, la nevoie, poate fi transformat din mijlocaș defensiv în fundaș central.
Așadar, Jurgen Klopp i-a avut la dispoziție pentru postul respectiv doar pe Joe Gomez, Nathaniel Phillips și Rhys Williams, niciunul trecut de 23 de ani. Gomez are o oarecare experiență în Premier League, motiv pentru care managerul german l-a trecut din start pe foaia de joc.
Marea dilemă a lui Klopp era însă dacă să-l folosească pe unul dintre ceilalți doi fundași, fără experiență la prima echipă, sau să-l reprofileze pe căpitanul Henderson, din linia mediană. În final, Klopp a mizat pe un cuplu de fundași centrali format din Joe Gomez și Nathaniel Phillips.

Nathaniel Phillips, debut perfect în Premier League, la Liverpool

Phillips, în vârstă de 23 de ani, s-a aflat la prima sa apariție în Premier League. Și, contrar așteptărilor, tânărul englez a făcut un meci excepțional, fiind declarat "Omul Meciului".
În partida contra lui West Ham, Nathaniel Phillips a bifat următoarele cifre impresionante care, cu siguranță, îl fac pe Klopp să zâmbească:
  • 96 de atingeri
  • 82% procentaj al paselor reușite
  • 9 degajări
  • 6 recuperări
  • 3 dueluri aeriene câștigate
  • 2 intercepții

Liverpool, victorie la limită cu West Ham, pe Anfield

Fornals a deschis scorul pentru West Ham în minutul 10, după ce Joe Gomez a respins slab până la marginea careului, de unde spaniolul a șutat la colțul scurt, lângă bară. Mohamed Salah a obținut un penalty în minutul 42, după un fault comis de Masuaku. Tot egipteanul a transformat de la punctul cu var, cu un șut pe centrul porții.
Diogo Jota a reușit să înscrie în minutul 77, însă tehnologia VAR a anulat golul pentru un fault comis de Mane. Atacantul senegalez a fost cel care a șutat în primă fază, apoi l-a contrat pe goalkeeper-ul oaspeților.
Diogo Jota a trimis din nou mingea în plasă, 8 minute mai târziu, însă de această data golul a fost validat. Portughezul a fost găsit excelent de Shaqiri, cu o pasă filtrantă, și a finalizat cu un șut la colțul scurt.
Grație rezultatului din această seară, Liverpool a urcat pe primul loc în Premier League, cu 3 puncte peste rivala Everton, care va evolua mâine (ora 16:00), pe terenul lui Newcastle, în direct și în exclusivitate la Eurosport 1.
În același timp, trebuie notat faptul că Liverpool a ajuns la 63 de meciuri fără înfrângere pe teren propriu în campionat, performanță începută în 2017. Astfel, "cormoranii" și-au egalat propriul record, stabilit în perioada 1978-1980. Doar Chelsea o întrece pe Liverpool în această ierarhie din fotbalul englez, cu o serie de 86 de partide fără eșec pe teren propriu, stabilită în perioada 2004-2008.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League, program etapa 7
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo