Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Borussia Dortmund, singura echipă din Bundesliga care a câștigat pe teren propriu, fără spectatori

Sebastian Ujica

Publicat 18/05/2020 la 08:58 GMT+3

Locul 2 în Bundesliga, Borussia Dortmund s-a impus categoric în marele derby contra celor de la Schalke.

Borussia Dortmund

Credit imagine: Getty Images

Weekendul trecut a însemnat revenirea Bundesligii după mai bine de 2 luni de pauză! Totul a arătat foarte diferit, cu distanțare socială între jucătorii aflați în afara terenului, cu stadioanele goale, cu fiecare țipăt al unui jucător sau manager auzit clar pe transmisiunea în direct.
Prima etapă după revenirea fotbalului a arătat într-o oarecare măsură că absența fanilor diminuează avantajul terenului propriu pentru echipe. Asta deoarece a fost un singur meci din cele 8 disputate până acum câștigat de gazde!
Poate surprinzător, dar echipa considerată a avea cei mai fanatici fani din Bundesliga, Borussia Dortmund, a fost cea care s-a impus pe teren propriu. Fără "Zidul Galben", Borussia a câștigat cu 4-0 derby contra celor de la Schalke.

Avantaj "oaspeți"

În celelalte partide, gazdele au avut mari probleme. Leipzig a fost aproape să fie învinsă în prelungiri de către Freiburg, fiind salvată de VAR. Hertha a câștigat categoric la Hoffenheim, la fel ca și Monchengladbach la Eintracht. Wolfsburg s-a impus pe final de meci la Augsburg, în timp ce Fortuna - Paderborn s-a terminat 0-0.
Duminică, Koln a fost aproape de victorie cu Mainz, conducând cu 2-0. Absența fanilor pătimași ai echipei a facilitat revenirea lui Mainz, cea care a obținut un punct pe Rhein Energie Stadion. În meciul de la Berlin dintre Union și Bayern, problema câștigătoarei s-a pus doar în primele minute când gazdele au fost agresive. Fără presiunea pusă de fanii gazdelor, Bayern a trecut la conducerea jocului și s-a impus cu 2-0.
În ultimul meci al etapei, Werder Bremen are nevoie disperată de puncte în condițiile în care este penultima în clasament. O va avea adversară însă pe Bayer Leverkusen, cea care era într-o formă excelentă înainte de pauză, cu 11 puncte în ultimele 5 etape.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo