Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Alaba, dat de gol de Kimmich, care a dezvăluit numele clubului la care va juca austriacul

Nicu Savin

Publicat 21/04/2021 la 17:59 GMT+3

David Alaba a anunțat în urmă cu mai mult timp că nu va mai continua la Bayern Munchen din sezonul viitor, însă a păstrat secret numele clubului cu care va semna.

Joshua Kimmich (li.) und David Alaba (re.)

Credit imagine: Getty Images

Valoarea sa deosebită și faptul că ar semna din postura de jucător liber de contract l-au transformat pe Alaba într-unul dintre cei mai curtați jucători din Europa. Presa internațională a scris că Real Madrid, Barcelona, PSG, Juventus sau cluburile puternice din Premier League au încercat să-l convingă pe austriac să semneze.
După toate probabilitățile, Alaba s-a decis deja unde va juca din noul sezon și se pare că le-a spus asta și colegilor săi de la Bayern Munchen, care i-au demascat planurile de viitor.
"Aici a câștigat totul. Aș spune că Real Madrid, fără îndoială, este un club potrivit pentru el. Nu sunt mulți pași de făcut după Bayern Munchen, dar Real Madrid nu este un club rău.", a spus Kimmich după victoria lui Bayern cu 2-0 contra lui Leverkusen.
Potrivit jurnaliștilor de la Sky Germania, Alaba va semna un contract pe 5 ani cu Real Madrid și este doar prima piesă dintr-un plan grandios al lui Florentino Perez, care vrea să formeze o nouă echipă galactică.
Alaba schließt sich wohl Real Madrid an

David Alaba, 11 ani în tricoul lui Bayern

Alaba a jucat în ultimele 11 sezoane la prima echipă a lui Bayern (cu o pauză de 6 luni când a fost împrumutat la Hoffenheim), câștigând tot ce era de câștigat alături de echipa bavareză și fiind unul dintre jucătorii exponențiali în această perioadă.
418 de partide a strâns Alaba în tricoul bavarezilor începând din 2010, când și-a făcut debutul pentru prima echipă. Jucătorul austriac, care poate juca pe poziția de fundaș central, dar și în banda stângă și chiar în linia mediană a marcat 33 de goluri și a oferit 50 de assist-uri pentru Bayern.
Alaba a adunat și 73 de selecții la naționala Austriei, reușind să înscrie 14 goluri. Fundașul a fost ales de 7 ori cel mai bun jucător austriac al anului.
26 de trofee a câștigat Alaba în tricoul lui Bayern Munchen
  • 9 titluri în Bundesliga
  • 6 Cupe ale Germaniei
  • 5 Supercupe ale Germaniei
  • 2 Champions League
  • 2 Supercupe ale Europei
  • 2 Campionate Mondiale ale Cluburilor
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo