Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dortmund reinvestește banii luați pe Sancho! Nemții plătesc 30 de milioane de € pentru un atacant

Nicu Savin

Publicat 23/07/2021 la 07:29 GMT+3

Borussia Dortmund l-a cedat pe Jadon Sancho la Manchester United pentru 85 de milioane de €, dar presa germană anunță că o parte din această sumă va fi plătită pentru aducerea unui alt atacant.

Donyell Malen

Credit imagine: Getty Images

Borussia Dortmund este hotărâtă să oprească dominația lui Bayern Munchen în Bundesliga, dar această misiune nu este deloc ușoară, mai ales după plecarea lui Jadon Sancho la Manchester United.
Banii primiți pe internaționalul englez reprezintă însă o armă serioasă în mâna "galben-negrilor", iar presa germană anunță deja perfectarea unui transfer important. Este vorba despre Donyell Malen, atacantul care a impresionat la PSV Eindhoven în ultimele sezoane.
Clubul german a ajuns la o înțelegere cu olandezul de 22 de ani, care ar urma să semneze un contract valabil până în 2026. Mai rămâne ca Dortmund să bată palma cu PSV în privința sumei de transfer, care va fi în jur de 30 de milioane de € potrivit germanilor de la Kicker.

Borussia Dortmund, aproape de a perfecta transferul lui Donyell Malen

Malen joacă preponderent ca atacant central, dar poate evolua cu același randament ridicat și în banda stângă, acolo unde juca Sancho. Astfel, cel puțin până la plecarea lui Haaland de la Dortmund, olandezul va fi folosit cel mai probabil pe această poziție.
Malen a început fotbalul la Ajax, dar în 2015 a ajuns la Academia lui Arsenal. Olandezul a jucat timp de doi ani la echipele de juniori ale "tunarilor", iar în 2017 a revenit în Olanda, dar nu la clubul care l-a format, ci la marea rivală PSV. După un prim sezon la echipa de tineret, atacantul a fost promovat la prima echipă, iar cifrele atinse în ultimele 3 sezoane sunt impresionante.
În fiecare din ultimele 3 stagiuni, tânărul olandez a marcat cel puțin 10 goluri și a dat cel puțin 5 pase decisive. Apogeul a fost atins în campionatul trecut, când a marcat 27 de goluri și a oferit 10 assist-uri.
Evoluțiile bune de la echipa de club l-au adus pe Malen în prim planul naționalei Olandei, pentru care a debutat încă din 2019, bifând de atunci 19 partide și 2 goluri pentru "Portocala Mecanică". Atacantul a jucat în toate meciurile Olandei de la EURO 2020, marcând câte un gol în confruntările cu Austria și Macedonia de Nord.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo