Drumul de la succes la anonimat este foarte rapid, chiar și pentru vedetele fotbalului mondial. La 6 ani după ce au făcut-o campioană mondială pe Germania, Schurrle și Gotze sunt în afara fotbalului. Unul a centrat perfect și al doilea a finalizat magistral pentru singurul gol al finalei cu Argentina de pe celebrul Maracana. Este momentul în care Messi a fost cel mai aproape de titlul mondial. Andre îl îmbrățesează pe Mario și imaginea rămâne în memoria colectivă ca simbol al rezistenței, încăpățânării și voinței germane. Schurrle are acum 29 de ani și s-a lăsat de fotbal, în timp ce Gotze nu a primit ofertă de prelungire a contractului cu echipa lui de suflet Borussia Dortmund la 28 de ani.

Căderea lui Mario Gotze

Să ne întoarcem în 2014. Gotze era preferatul lui Guardiola la Bayern și terminase sezonul cu 15 goluri și 13 pase decisive, cifre mult mai bune decât Thomas Muller sau Toni Kroos. Așa s-a prezentat Gotze la Cupa Mondială și a devenit erou național după golul din finală. Revenirea la Bayern a fost fără artificii. În al doilea sezon a reușit tot 15 goluri, dar numai 6 pase de gol. De aici lucrurile au luat o întorsătură decisivă pentru cariera lui Gotze. Accidentarea din al treilea sezon în Bavaria a fost punctul de cotitură. A jucat mai mult în retur și a dat doar 6 goluri. Faptul că Thomas Muller a fost omul sezonului, i-a determimat pe șefii lui Bayern să-l îndemne să plece.
Fotbal
Istoria, împotriva lui Messi
09/07/2021 LA 04:57
Revenirea la Borussia a fost mai degrabă o eroare. Comparat deseori cu Gotze din prima sa perioadă la Dortmund, el nu a făcut față presiunii. În cei 4 ani a reușit doar 14 goluri, iar șefii de la Borussia nu i-au prelungit contractul scadent în iunie.
https://i.eurosport.com/2020/07/17/2851723.jpg

Cazul Schurrle

Ca și compatriotul său, Andre Schurlle a ajuns în Brazilia după un sezon foarte bun. La Chelsea, echipă care s-a calificat până în semifinalele Champions League, Schurrle a terminat sezonul cu 9 goluri. După ce a contribit decisiv titlul mondial al nemților, Schurrle s-a întors la Chelsea unde Mourinho a început reconstrucția echipei și a fost considerat unul dintre cei care ar putea să plece. Schurrle s-a întors în Bundesliga, unde a dat 13 goluri într-un an și jumătate pentru Wolfsburg. Borussia Dortmund l-a cumpărat cu 30 de milioane, dar mutarea a fost o mare greșeală. Andre nu s-a adaptat la stilul de joc și în doi ani a marcat doar 8 goluri. Șefii de la Dortmund nu i-au prelungit contractul și a plecat la Fulham. Echipa a retrogradat din Premier League în ciuda unor investiții uriașe, iar Schurrle a ajuns la Spartak Moscova. Echipa rusă este în mijlocul unei reconstrucții, iar Andre Schurrle a ajuns liber de contract la 29 de ani. A decis că a jucat destul fotbal și a decis să se retragă.
O va face și Gotze? Singura echipă care a spus că-l vrea este Milan, dar italienii nu au mai dat nici un semn de când a devenit jucător liber!
Fotbal
Un fotbalist celebru regretă că l-a schimbat pe Klopp cu Guardiola: "Trebuia să stau mai mult cu el"
29/12/2020 LA 15:12
Fotbal
Ultima șansă pentru Mario Gotze! Echipa surpriză pentru care a semnat fostul campion mondial
06/10/2020 LA 20:21