Getty Images

Fotbaliștii lui Bayern Munchen efectuează antrenamente online: "Nu am avut niciodată așa abdomen"

Fotbaliștii lui Bayern Munchen efectuează antrenamente online: "Nu am avut niciodată așa abdomen"

22/03/2020 la 15:44Actualizare 22/03/2020 la 15:52

Campioana Germaniei a lansat un program de antrenament online pentru a-i menține pe fotbaliștii clubului bavarez în formă maximă înainte de revenirea pe teren.

Jucătorii campioanei Germaniei, Bayern Munchen, se antrenează acasă, sub îndrumarea unui preparator fizic, care le arată mişcările pe care trebuie să le facă printr-o transmisie video. Clubul bavarez urmărește prin această măsură să-și mențină fotbaliștii în formă pe perioada în care aceștia trebuie să stea izolați pentru a evita răspândirea pandemiei de coronavirus.

Măsura luată în cadrul clubului este una salutată de jucători. Atacantul în vârstă de 30 de ani al lui Bayern spune că este mulțumit de modalitatea de antrenament. "Este aproape ca o şedinţă de antrenament. Suntem online cu un antrenor, în acest caz preparatorul nostru fizic, care se găseşte pe Sabener Strasse (n.r. - la baza de pregătire a clubului). Preparatorul fizic ne arată exerciţiile şi toată echipa le face cu el. Facem gimnastică, exerciţii pe bicicletă sau pe banda de alergare, în apartamentele noastre. Avem deja un bun program şi suntem încă în formă. Nu am avut niciodată abdomene aşa musculoase", a declarat Thomas Muller.

Modalitatea inedită lansată de Bayern Munchen

Şedinţele de pregătire durează între 75 şi 90 de minute, iar jucătorii sunt echipaţi cu ceasuri inteligente conectate, care permit medicilor clubului să primească date privind ritmul lor cardiac. Bundesliga este printre campionatele mari ale Europei suspendate din cauza pandemiei de coronavirus. După Italia și Spania, Germania este cea mai afectată țară din Europa.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.