Borussia Dortmund a ținut cu dinții de Erling Haaland în această vară și nu a dorit să-l vândă deși ar fi putut încasa o sumă uriașă în schimbul său. Oficialii galben-negrilor vor performanță, ori în condițiile în care Jadon Sancho a plecat la Manchester United, despărțirea de Haaland ar fi făcut aproape imposibilă atingerea oboectivelor în noua stagiune.
De altfel, nici Haaland nu și-a dorit neapărat să plece acum și i-a liniștit pe fanii echipei spunând că nu a vorbit cu agentul său despre un eventual transfer.
Haaland mai are 3 ani de contract cu Dortmund, dar în vara viitoare poate pleca pentru doar 75 de milioane de €, conform unei clauze din actuala înețelegere. În aceste condiții, norvegianul va ajunge cel mai probabil la un club gigantic al Europei peste un an, iar lupta pentru semnătura sa va fi una acerbă.
Bundesliga
Oficialii lui Bayern au confirmat despărțirea de Robert Lewandowski! "Am vorbit cu el"
14/05/2022 LA 15:48

Erling Haaland, urmărit îndeaproape de Bayern Munchen

Forțele din Premier League, Real Madrid, Barelona sau PSG vor fi echipele care-l vor curta pe atacant în următorul an, dar nici Bayern Munchen nu poate fi scoasă din calcule.
În trecut, bavarezii au mai luat jucători care au excelat la Dortmund (Lewandowski, Gotze, Hummels), iar mutarea lui Haaland pe Allianz Arena nu este imposibilă, deoarece Hasan Salihamidzic, directorul sportiv al lui Bayern, a confirmat interesul pentru norvegian.
"Există un jucător de top pe care probabil toată lumea îl dorește.După cum am auzit este și un băiat grozav. Are 60 de goluri marcate în 60 de meciuri pentru Dortmund. Sigur că îl urmărim. Altfel, am fi niște amatori în toată regula.", a spus Salihamidzic în cadrul unei emisiuni la canalul german Sport 1.
În toată această ecuație, avantajul celor de la Bayern este stabilitatea clubului. Majoritatea forțelor din Europa au mari probleme financiare și se mențin cu greu pe linia de plutire, fiindu-le greu să se încadreze în regulile impuse de fair-play-ului financiar. Bayern nu a cheltuit niciodată mai mult decât a produs și pierderile înregistrate din cauza pandemiei nu au avut un impact atât de mare precum la celelalte mari echipe ale Europei.
Haaland a început în forță noul sezon, reușind un hattrick în prima partidă oficială a lui Dortmund, câștigată cu 3-0 contra celor de la Wehen (Liga a 3-a din Germania) în prima rundă din Cupa Germaniei.
Fotbal
Nagelsmann, la cuțite cu șefii lui Bayern! Ratarea unui transfer l-a scos din sărite pe antrenor
11/05/2022 LA 14:58
Bundesliga
Julian Nagelsmann a vorbit pentru prima oară de transferul care ar face din Bayern echipa perfectă
24/09/2021 LA 07:45