Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Hansi Flick va pleca de la Bayern Munchen! Anunțul momentului în lumea fotbalului

Cosmin Cioboata

Actualizat 17/04/2021 la 21:37 GMT+3

Hansi Flick a anunțat că va pleca de la Bayern Munchen la finalul sezonului, imediat după meciul câștigat astăzi de bavarezi pe terenul lui Wolfsburg, scor 3-2.

Hansi Flick - FC Bayern München

Credit imagine: Getty Images

Hansi Flick a făcut anunțul momentului în Germania. Tehnicianul de 56 de ani a declarat că va pleca de pe banca lui Bayern Munchen la finalul sezonului. Se pare că Flick nu se mai înțelege cu un membru din board-ul campioanei Germaniei și a Europei, iar în această săptămână a ajuns la capătul răbdării.
Antrenorul neamț și-a dezvăluit planul la microfonul Sky TV, chiar după meciul dintre Wolfsburg și Bayern, scor 2-3, disputat astăzi în etapa cu numărul 29 din Bundesliga.
Flick le-a spus conducătorilor bavarezi la mijlocul săptămânii că vrea să-și rezilieze contractul în vară. Antrenorul lui Bayern și-a anunțat jucătorii la finalul partidei de astăzi.
"În cursul acestei săptămâni am informat clubul că vreau să îmi închei contractul la finalul sezonului.", a spus Hansi Flick, după meciul cu Wolfsburg.
Întrebat despre motivul care a dus la această decizie, Flick n-a vrut să dea prea multe detalii. Jurnaliștii germani susțin că tehnicianul lui Bayern nu se mai înțelege cu Hasan Salihamidzic, directorul sportiv al clubului.
"Am făcut o treabă excelentă împreună în ultimii 2 ani. Sunt complet impresionat de această echipă, de calitatea și atitudinea jucătorilor. Decizia nu a fost deloc ușoară pentru mine. În primul rând, sunt fanul acestui club. Gerd Müller, Paul Breitner și Karl-Heinz Rummenigge au fost idolii mei din copilărie. Voi fi veșnic recunoscător clubului pentru că am primit șansa să devin antrenor aici.", a mai declarat Flick.

Hansi Flick a anunțat că va pleca de la Bayern Munchen!

La ora actuală, principala variantă pare postul de selecționer al Germaniei, care va fi lăsat liber de Joachim Low la vară.
"Bineînțeles că naționala Germaniei este o variantă pe care orice antrenor o ia în considerare. Dar, pentru mine, ultimele săptămâni n-au fost deloc ușoare.", a spus Flick.
Conform ultimelor informații din presa internațională, Julian Nagelsmann este principalul favorit să-l urmeze pe Flick la Bayern Munchen. Tânărul antrenor a impresionat la cârma lui RB Leipzig și este considerat urmașul ideal al lui Flick la gruparea bavareză.
Scenariul respectiv este susținut inclusiv de legendarul Lothar Matthaus:
"Evident, conducătorii lui Bayern nu l-au sunat direct pe Nagelsmann, ci mai degrabă i-au contactat pe reprezentanții săi. Încă susțin această ipoteză. Sunt sigur că Julian Nagelsmann îl va înlocui pe Hansi Flick sezonul viitor.", a spus Matthaus, pentru Sky Germania.
Hansi Flick a fost instalat pe banca lui Bayern Munchen în noiembrie 2019 și a reușit performanțe uriașe. Sub conducerea lui, formația bavareză a cucerit toate cele 6 trofee posibile în sezonul precedent: titlul în Bundesliga, UEFA Champions League, Cupa Germaniei, Supercupa Germaniei, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.
Contractul lui Flick expiră în 2023, însă este greu de crezut că oficialii lui Bayern vor reuși să-l convingă să rămână până atunci.
Flick a mai avut contact cu naționala Germaniei înainte să ajungă la Bayern. Tehnicianul de 56 de ani a îndeplinit rolul de asistent al lui Low în perioada 2006-2014, apoi a lucrat ca director sportiv al Mannschaft-ului până în 2017.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo