Dortmund s-a impus cu 5-2 în confruntarea cu Hertha, Haaland marcând un "poker" în a doua repriză. Norvegianul a sărbătorit astfel trofeul Golden Boy, cucerit chiar ieri.
Dar performanța nordicului nu a fost singurul lucru care a făcut ca partida de la Berlin să fie promovată în presa sportivă din toată lumea. Tehnicianul Lucien Favre l-a debutat pe Youssoufa Moukoko, la doar 16 ani și o zi. Fotbalistul german cu origini cameruneze a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Bundesligii și a intrat pe final chiar în locul lui Haaland. Norvegianul a vorbit la superlativ despre colegul din avanposturi, căruia îi anticipează o carieră fantastică.
"Cred că e cel mai mare talent din lume, în acest moment. Să debutezi într-un campionat precum Bundesliga la doar 16 ani...e pur și simplu impresionant. Are o carieră fantastică în față, sunt sigur de asta. Eu am 20 de ani, sunt deja bătrân", a spus Haaland, pentru ESPN.
Liga
Real Madrid, cu ochii pe cel mai tânăr debutant din istoria Bundesligii! Anunțul presei germane
11/05/2022 LA 18:51

Moukoko, cifre fabuloase la juniori

Moukoko are deja 196 de goluri în doar 124 de meciuri pentru echipele U15, U17 și U19 ale Borussiei Dortmund! Cu asta se poate lăuda puștiul de 16 ani care rupe plasele în Germania. Crescut de St. Pauli, vârful născut în Camerun a ajuns la clubul de pe Ruhr în 2016 și a jucat direct la U17, deși nu împlinise 13 ani.
Evoluțiile bune de la juniori l-au adus în atenția tehnicianului Lucien Favre, care l-a luat în această vară la pregătire în lotul primei echipe. Între timp, atacantul a demonstrat că poate face față la prima echipă și a debutat ieri în Bundesliga.
Încă de la primele antrenamente sub comanda lui Favre, Moukoko i-a impresionat pe jucătorii echipei mari, iar Erling Haaland a avut numai cuvinte de laudă la adresa sa.
"Este mult mai bun decât eram eu la 15 ani. El se antrenează la Borussia Dortmund și ține pasul cu noi. Eu eram la clubul care m-a crescut, Bryne FK, când aveam 15 ani. Nu există grad de comparație. Dar nu e ușor să fii atât de bun. Presiunea poate să fie mare. Nu am văzut niciodată un copil de vârsta lui atât de bun", spunea Haaland în vară, după ce Moukoko a început să se antreneze de vedetele primei echipe.
Fotbal
Barcelona și Dortmund domină topul celor mai buni 20 de fotbaliști tineri! Cum arată podiumul
04/03/2022 LA 08:25
Bundesliga
Reus, prestație magistrală.Ne aduce aminte de fotbalistul world class, dinainte de accidentări
21/02/2022 LA 10:11