Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nagelsmann: "Dacă vrei să fii un manager bun, trebuie să te uiți la meciurile lui Liverpool"

Sebastian Ujica

Publicat 14/02/2020 la 16:57 GMT+2

Tânărul antrenor al celor de la Leipzig, Julian Nagelsmann, a vorbit într-un interviu despre comparația cu Jose Mourinho, dar și despre posibila venire în Premier League.

Sperren-Regelung: Nagelsmann fordert Umdenken

Credit imagine: SID

Julian Nagelsmann este cel mai tânăr antrenor din istoria Bundesligii și cel mai tânăr antrenor prezent în optimile UEFA Champions League. În interviul pentru Independent în care a vorbit despre oferta primită de la Real Madrid, Nagelsmann și-a dezvăluit și admirația pentru Liverpool și Jurgen Klopp.
Le privesc foarte mult pe Liverpool și Manchester City. Sezonul trecut, City avea multă flexibilitatea, atâtea moduri de a deschide un joc și poziții interesante în care ducea mingea. Este fascinant să privești echipele lui Pep Guardiola. Liverpool s-a dezvoltat atât de bine, mai ales în posesie și la varietate.
În primele 2 sezoane cu Jurgen Klopp a fost mai mult vorba despre contraatacuri și crearea de momente pentru atac. Este același proces prin care trecem acum la Leipzig, ne dezvoltăm astfel încât să nu ne bazăm doar pe pressing și contraatacuri.
Dacă vrei să fii un manager bun, trebuie să te uiți la meciurile lui Liverpool. Ceea ce reușesc este incredibil. Este o performanță din care poți învăța, dar mai important este să poți să preiei mentalitatea. Este o adevărată nebunie când ai atât de mult succes, când ai 22 de puncte avans, dar continui să câștigi meci după meci. Este un mesaj uriaș dat jucătorilor, mai ales celor tineri
Ceea ce trebuie să înveți de la Liverpool este să fii mereu flămând, să vrei să fii mai bun. Nu contează dacă ești aproape campion, trebuie în continuare să câștigi, să câștigi, să câștigi.

Ce spune despre Mourinho

Leipzig o va întâlni pe Tottenham în optimile UEFA Champions iar Nagelsmann va avea ocazia să îl aibă ca adversar pe unul dintre managerii cu care a fost comparat, Jose Mourinho.
Cam în urmă cu 6 ani s-a întâmplat când Tim Wiese, cel care era portar acolo, m-a numit Mini Mourinho. Eram antrenor secund și lucram și cu echipa U19. Eram tipul nou care voia să învețe totul. (Eu și Mourinho) nu avem aceeași filosofie, însă nu cred că e cel mai rău lucru din lume să ai o poreclă care te asociază cu Jose Mourinho. A câștigat 25 de trofee și este unul dintre cele mai mari nume din fotbal. Sunt fericit că avem provocarea unor meciuri cu o echipă antrenată de el
Jose are experiență pentru orice situație. A antrenat atâtea duble eliminatorii și știe ce să facă atunci când echipa este în avantaj, când e condusă, dacă primește gol rapid, dacă are nevoie de un gol pe final de meci. Eu am avut meciuri eliminatorii doar în Cupa Germaniei, în Europa a fost doar play-off-ul cu Liverpool. Este ceva total nou pentru mine și total diferit față de cum pregătesc meciurile de Bundesliga
Ca manager tânăr vrei să ai asemenea teste. Nu l-am întâlnit până acum așa că va fi bine să o fac pentru prima dată. Ador conferințele lui de presă. Îmi aduc aminte de cea după ce a ajuns la Tottenham și un jurnalist a întrebat: Din cauza înfrângerii din finala UEFA Champions League prestațiile echipei nu au fost foarte bune? Iar el a răspuns: Nu știu, nu am pierdut niciodată o finală de UEFA Champions League. Este mereu o plăcere să-l urmărești

Despre venirea în Premier League

Nagelsmann a acordat interviu vorbind doar în limba engleză iar admirația față de Premier League este evidentă. Este oare campionatul în care va ajunge?
Ideea mea în mod normal este să rămân la Leipzig timp de 4 ani, dar în fotbal nu știi niciodată ce se poate întâmpla. Premier League mă interesează, la fel ca și alte cluburi din Bundesliga sau din La Liga, dar trebuie să-mi îmbunătățesc spaniola mai întâi.
Știu că este foarte dificil în Anglia. Am citit interviurile lui Klopp și Guardiola despre perioada intensă cu meciuri unul după altul și despre impactul asupra jucătorilor și staff-ului. Eu am multe interese în afara fotbalului precum motocross, schi și experiențe cu familia. În Premier League nu există timp pentru altceva. Doar fotbal, fotbal, fotbal. Dar sunt câteva cluburi pe care le urmăresc cu atenție iar Premier League este un obiectiv pentru orice manager
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo