Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prea multă gălăgie: Freiburg nu va putea să găzduiască meciuri seara la noul stadion

Vlad Dumitrescu

Actualizat 26/10/2019 la 11:47 GMT+3

Clubul german Freiburg a fost informat că nu vor putea găzdui meciuri seara sau între orele 13:00 și 15:00 duminica la noul lor stadion, care va fi inaugurat sezonul viitor, din cauza plângerilor privind zgomotul.

Schwarzwaldstadion - SC Freiburg

Credit imagine: Getty Images

Autoritățile locale din Baden-Wurttemberg au decis că Freiburg nu va putea găzdui meciuri la orele cheie din programul campionatului german – acestea sunt denumite ”perioadele de odihnă” de către autorități și localnici.
Tribunalul local a specificat că ”meciurile pot avea loc în timpul săptămânii între 08:00 și 20:00”. Orele cheie din programul etapelor din Bundesliga afectate de această decizie sunt cele de vineri de la 20:30, sâmbătă de la 18:30, duminică de la 13:30 și luni de la 20:30. Astfel, Freiburg poate găzdui meciuri doar sâmbăta după-amiaza.
Decizia a venit după proteste ale localnicilor care anticipează că va fi prea mult zgomot în timpul partidelor găzduite de noul stadion, care are o capacitate de 34.700 de locuri. Arena va fi gata vara viitoare și a costat în jur de 80 de milioane de euro.
În mai, Freiburg, care se află pe locul șase în Bundesliga după opt meciuri, a învins într-un proces intentat de localnici care cereau oprirea construcției arenei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo