Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reus, prestație magistrală cu Gladbach. Neamțul ne aduce aminte de fotbalistul world class, dinainte de accidentări

Eurosport
DeEurosport

Publicat 21/02/2022 la 12:11 GMT+2

Mijlocașul ofensiv al Borussiei Dortmund a ajuns la 13 goluri și 13 pase decisive în acest sezon, după partida disputată ieri în fața celor de la Mönchengladbach pe Signal Iduna Park, scor 6-0. Reus a marcat o dublă și a oferit trei asisturi colegilor săi în etapa cu numărul 23 din Bundesliga.

Galavorstellung von Marco Reus gegen Mönchengladbach

Credit imagine: SID

Articol scris de Andrei Nicolae
Germanul a avut o carieră presărată cu multe accidentări, care nu i-au permis să ajungă la valoarea sa maximă. Jucătorul în vârstă de 32 de ani a lăsat problemele sale medicale în trecut și încearcă să o ajute în prezent pe Dortmund să adune cât mai multe victorii.
Reus a vorbit despre forma sa din prezent într-un interviu acordat cotidianului Bild: "Mă simt foarte bine acum și îmi place să conduc echipa asta. Este clubul meu, sunt din Dortmund și mi-ar plăcea să îmi închei cariera aici. Mă simt foarte confortabil."
Contractul mijlocașului ofensiv cu gruparea din Bundesliga expiră la anul, iar Reus arată una dintre cele mai bune versiuni ale sale. Neamțul nu mai reușise să marcheze o dublă în două meciuri consecutive din 2015. Sezonul acesta, germanul a marcat două goluri în partida cu Union Berlin, încheiată cu scorul de 3-0, iar numele său a fost trecut de două ori pe tabelă și în meciul cu Gladbach.
CITEȘTE ȘI:

Reus, contribuție directă la 5 goluri, în duelul cu Gladbach

Reus a trecut și în rolul servantului în partida de ieri, oferind trei asisturi la golurile înscrise de Malen, Wolf și Moukoko. Astfel, playmaker-ul de pe Signal Iduna Park a contribuit la cinci goluri într-un meci pentru prima dată în cariera sa.
Aubameyang era ultimul jucător care a avut această realizare în tricoul lui Dortmund, gabonezul înregistrând patru goluri și un asist într-o partidă din 2016 în fața lui Hamburg, încheiată cu scorul de 5-0.
Reus a devenit al doilea cel mai bun marcator al echipei sale din acest sezon și și-a întrecut cifrele din ultimele două sezoane. În sezonul 2019-2020, Reus oferea 12 goluri și 7 pase decisive, iar anul trecut mijlocașul înregistra 11 reușite și 14 asisturi. Un procent de 32% din golurile înscrise de jucătorii lui Marco Rose au venit din ghetele lui Marco Reus.
Neamțul poate contribui la o revenire incredibilă în duelul cu Borussiei cu Rangers, în Europa League, unde nemții vor încerca să revină de la 2-4 din tur.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo