Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL | Dayot Upamecano la Bayern Munchen, din vară! Ce sumă va încasa RB Leipzig

Nicu Savin

Actualizat 12/02/2021 la 22:13 GMT+2

Internaționalul francez Dayot Upamecano va ajunge din vară la Bayern Munchen. Francezii de la RMC au anunțat că deja jucătorul a ajuns la un acord cu campioana Europei, care îi va plăti clauza de reziliere.

Dayot Upamecano.

Credit imagine: Getty Images

UPDATE:
Bayern Munchen a confirmat oficial că a ajuns la o înțelegere cu Dayot Upamecano.
"Pot să confirm că Upamecano va fi jucătorul nostru din vară. Suntem foarte bucuroși.", a declarat Hasan Salihamidzic, directorul sportiv de la Bayern Munchen, pentru Bild.
Știrea inițială
Dayot Upamecano era unul dintre cei mai vânați fundaș centrali din lume, iar plecarea sa de la Leipzig era doar o chestiune de timp. Chelsea, Liverpool și Bayern Munchen au fost cele mai interesate echipe de serviciile internaționalului francez. Conform informațiilor din presa din Hexagon, fundașul de 22 de ani a ales să rămână în Bundesliga și din sezonul viitor, ajungând deja la o înțelegere cu Bayern Munchen.
Clubul bavarez anunțase recent prin vocea directorului sportiv, Hasan Salihamidzic, că îl dorește pe francez și că se află deja în discuții cu reprezentanții acestuia. Astfel, Upamecano va devenbi al 5-lea fotbalist francez din lotul lui Hansi Flick, după Tolisso, Coman, Pavard și Hernandez.

Dayot Upamecano (links; RB Leipzig) mit Zweikampf mit Thomas Müller (FC Bayern)

Leipzig va încasa 42,5 de milioane de € în schimbul lui Upamecano

Potrivit jurnalistului italian specializat în trasferuri, Fabrizio Romano, Bayern îi va plăti lui Upamecano clauza de reziliere, în valoare de 42,5 de milioane de €, iar acesta va semna pe 5 sezoane cu gruparea de pe Allianz Arena. Contractul francezului cu Leipzig era valabil până în 2023, dar era tot mai clar că acesta nu va fi dus la bun sfârșit.
Leipzig face o afacere destul de bună, deoarece l-a cumpărat pe fundaș cu numai 10 milioane de € de la "sora mai mică", RB Salzburg. Upamecano a început fotbalul la Valenciennes, dar nu a jucat niciodată la nivel de profesioniști în Franța, fiind cumpărat încă de când era junior de Salzburg.
Deși are doar 22 de ani, Upamecano are deja 3 selecții și un gol la naționala "Cocoșului Galic". Prin acest trasnfer, Bayern speră să rezolve problemele defensive, care au fost tot mai evidente în acest sezon, echipa primind gol în aproape toate meciurile jucate până acum.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo