Congolezul Silas Wamangituka joacă la VFB Stuttgart din 2019, iar în sezonul recent încheiat a fost golgheterul șvabilor, cu 11 goluri marcate în campionat, fiind ales și în echipa sezonului din Bundesliga.
Nimeni nu s-a îndoit de faptul că identitatea acestuia ar putea fi falsă, dar el însuși a decis să recunoască acest lucru. Mjlocașul le-a transmis oficialilor clubului că în momentul în care a ajuns în Europa agentul său de la vremea respectivă i-a schimbat atât data nașterii, cât și numele. Totul se întâmpla în 2018, când africanul semna cu gruparea franceză Ales, iar situația a persistat și când s-a transferat la FC Paris (Ligue 2), iar mai apoi la Stuttgart.
Astfel nu Silas Wamangituka este numele său real, ci Silas Katompa Mvumpa, iar data reală a nașterii este 6 octombrie 1998 și nu 6 octombrie 1999, așa cum arată documentele sale. Fostul impresar al jucătorului ar fi recurs la acest gest pentru a-l face pe acesta vulnerabil la șantaj, cu scopul de a face cât mai mulți bani de pe urma sa. Agentul avea un control total asupra jucătorului, deținându-i actele, dar și contul bancar.
Serie A
Rămasă fără Gattuso după doar 22 de zile, Fiorentina dă lovitura pe piaţa transferurilor
18/06/2021 LA 11:41
"Am trăit în ultimii ani într-o continuă nelinişte şi m-am îngrijorat foarte mult pentru familia mea din Congo. A fost un pas dificil să fac publică această poveste. Am îndrăznit să fac asta doar cu sprijinul noilor mei consilieri. Mi-am dat seama că nu mai trebuie să mă tem și că putem spune adevărul împreună.", a declarat Silas, citat de Kicker.de.

VFB Stuttgart nu se teme de sancțiuni

VFB Stuttgart nu a stat pe gânduri și a transmis informațiile căte forurile abilitate din fotbalul german, sperând că jucătorul nu va fi sancționat, deoarece el este o victimă absolută în acest caz, iar dezvăluirea adevărului a venit din proprie inițiativă.
"Imediat după ce Silas ne-a înștiințat, am inițiat toate măsurile necesare din punctul nostru de vedere și am chemat autoritățile responsabile. Facem deliberat public acest caz neobișnuit din proprie inițiativă pentru a sublinia că dorim să fim cât mai transparenți în ceea ce privește protecția jucătorului nostru.
Motivele acestei manipulări nu sunt legate de chestiuni privind dreptul de şedere. În ceea ce privește schimbarea numelui, el este mai presus de toate o victimă. Îl vom proteja în consecință.", a declarat CEO-ul lui Stuttgart, Thomas Hitzlsperger.
Fotbal
A venit să joace la București, la Euro 2020, și e surprins de ce a găsit: "E ca o închisoare aici!"
11/06/2021 LA 08:05
Fotbal
Rummenigge: "Puțini înțeleg cum cineva care câștigă 15 milioane€/an poate refuza o ofertă de 19,5"
04/06/2021 LA 11:38