Congolezul Silas Wamangituka joacă la VFB Stuttgart din 2019, iar în sezonul recent încheiat a fost golgheterul șvabilor, cu 11 goluri marcate în campionat, fiind ales și în echipa sezonului din Bundesliga.
Nimeni nu s-a îndoit de faptul că identitatea acestuia ar putea fi falsă, dar el însuși a decis să recunoască acest lucru. Mjlocașul le-a transmis oficialilor clubului că în momentul în care a ajuns în Europa agentul său de la vremea respectivă i-a schimbat atât data nașterii, cât și numele. Totul se întâmpla în 2018, când africanul semna cu gruparea franceză Ales, iar situația a persistat și când s-a transferat la FC Paris (Ligue 2), iar mai apoi la Stuttgart.
Astfel nu Silas Wamangituka este numele său real, ci Silas Katompa Mvumpa, iar data reală a nașterii este 6 octombrie 1998 și nu 6 octombrie 1999, așa cum arată documentele sale. Fostul impresar al jucătorului ar fi recurs la acest gest pentru a-l face pe acesta vulnerabil la șantaj, cu scopul de a face cât mai mulți bani de pe urma sa. Agentul avea un control total asupra jucătorului, deținându-i actele, dar și contul bancar.
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04
"Am trăit în ultimii ani într-o continuă nelinişte şi m-am îngrijorat foarte mult pentru familia mea din Congo. A fost un pas dificil să fac publică această poveste. Am îndrăznit să fac asta doar cu sprijinul noilor mei consilieri. Mi-am dat seama că nu mai trebuie să mă tem și că putem spune adevărul împreună.", a declarat Silas, citat de Kicker.de.

VFB Stuttgart nu se teme de sancțiuni

VFB Stuttgart nu a stat pe gânduri și a transmis informațiile căte forurile abilitate din fotbalul german, sperând că jucătorul nu va fi sancționat, deoarece el este o victimă absolută în acest caz, iar dezvăluirea adevărului a venit din proprie inițiativă.
"Imediat după ce Silas ne-a înștiințat, am inițiat toate măsurile necesare din punctul nostru de vedere și am chemat autoritățile responsabile. Facem deliberat public acest caz neobișnuit din proprie inițiativă pentru a sublinia că dorim să fim cât mai transparenți în ceea ce privește protecția jucătorului nostru.
Motivele acestei manipulări nu sunt legate de chestiuni privind dreptul de şedere. În ceea ce privește schimbarea numelui, el este mai presus de toate o victimă. Îl vom proteja în consecință.", a declarat CEO-ul lui Stuttgart, Thomas Hitzlsperger.
Premier League
Adio, Liverpool! Jucătorul a confirmat că va părăsi Anfield, în iarnă
16/12/2021 LA 09:53
Fotbal
Lewandowski a egalat un record istoric, în partida de aseară, cu Stuttgart
15/12/2021 LA 09:48