Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Viteza incredibilă atinsă de Alphonso Davies la faza în care a recuperat 15 metri faţă de Haaland

Cristian Mihală

Publicat 28/05/2020 la 12:25 GMT+3

Alphonso Davies, adolescentul de 19 ani al lui Bayern, a făcut un nou meci mare, de data asta împotriva marii rivale, Dortmund. La o fază în care Haaland probabil ar fi marcat, fundaşul stânga canadian a revenit incredibil în propriul careu, deposedându-l pe norvegian. Viteza maximă a sprintului fotbalistului de culoare a fost de 35,3 km/h.

Alphonso Davies uimeşte cu viteza pe care o dezvoltă

Credit imagine: Eurosport

Deşi mulţi îl vedeau noul Robben, lui Davies i s-a dat un rol mult mai defensiv în formaţia bavareză, pe banda stângă, iar în mai puţin de un an a devenit unul dintre cei mai apreciaţi apărători laterali din lume.
Bayern a descoperit fără îndoială o adevărată comoară, iar puştiul a arătat încă o dată, în duelul de titlu cu Dortmund, că are calităţi fantastice. La 0-0, Haaland a scăpat singur spre poarta lui Neuer şi probabil ar fi marcat, dar Alphonso Davies s-a repliat incredibil, cu o viteză impresionantă. Deşi nordicul avea aproximativ 15 metri avans, el a fost stopat. Nemţii au calculat viteza maximă atinsă de canadian în acel sprint, iar concluzia e una impresionantă: Davies a atins 35,3 kilometri/oră.
În istoria fotbalului, doar 3 jucători au fost înregistraţi cu o viteză superioară, de când tehnologia permite măsurarea rapidităţii cu care se deplasează jucătorii pe teren. Recordul lui Bale e greu de doborât de cineva în viitorul apropiat, dar Davies a venit în apropierea podiumului, cu performanţa sa din partida cu Dortmund.

TOP 10 cei mai rapizi jucători din istorie. Davies, pe 4

1. Gareth Bale - 36,9 km/h
2. Luis Advincula - 36,15 km/h
3. Kylian Mbappe - 36 km/h
4. Alphonso Davies - 35,3 km/h
5. Karim Bellarabi - 35,28 km/h
6. Jurgen Damm - 35,27 km/h
7. Kyle Walker - 35,21 km/h
8. Iñaki Williams - 35,07 km/h
9. Pierre-Emerick Aubameyang - 35,05 km/h
10. Leroy Sane - 35,04 km/h

Cifrele lui Alphonso Davies contra lui Bayern

Ce spun cei de la Bayern despre Alphonso Davies

Davies are forță pe teren și câștigă multe dueluri defensive cu viteza sa. A fost adus prima oară ca mijlocaș ofensiv dar joacă foarte bine ca fundaș stânga. Dezvoltarea sa a fost fenomenală - Hansi Flick
Are o viteză explozivă și un picior stâng excelent. Nu am mai avut un jucător ca el - Thomas Muller
L-am adus pe Alphonso Davies pentru că l-am văzut drept unul dintre cei mai buni jucători ai generației sale. Suntem încântați că acest lucru se confirmă meci de meci - Directorul sportiv Hasan Salihamidzic.
You Say We Play
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo