Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewandowski: "Messi și Ronaldo sunt foarte buni și au demonstrat că pot sta la aceeași masă cu mine"

Ion Alexandru

Actualizat 22/05/2021 la 11:52 GMT+3

Lewandowski a vorbit într-un interviu pentru Gazzetta Dello Sport despre Balonul de Aur, despre cel mai bun număr 9 din lume, despre foamea de gol și despre cine crede că va câștiga Europeanul din această vară.

Robert Lewandowski

Credit imagine: Getty Images

Lewandowski a fost invitat de jurnalișltii italieni de la Gazzetta Dello Sport să aleagă cel mai frumos gol al carierei. Golgheterul polonez de la Bayern nu a stat pe gânduri "Nu poate fi altul. Ultimul dintre cele 5în 9 minute împotriva lui Wolfsburg în 2015. Acea finalizare din vole a fost superbă". Lewandowski a mărturist că fiecare gol din carieră este foarte important și că acela îi aduce aminte de faptul că a fost felicitat de fetițele lui la masa de Crăciun pentru acea reușită.
Golgheterul polonez a vorbit despre motivația pe care o are după atâția ani în topul marcatorilor Europei și felul în care a gestionat 2020, anul în care a ratat Balonul de Aur doar pentru că acesta nu a fost decernat.
"Nu sunt un robot, cum cred mulți. Sunt un om cu emoții puternice. Pentru un atacant este important să se antreneze și să studieze mișcările adversarului. Trebuie să lovești atunci când știi că oponentul nu este pregătit" le-a spus Lewandowski italienilor.
picture

Robert Lewandowski a fost și în acest sezon golgheterul din Bundesliga cu Bayern München

Credit imagine: Getty Images

"Balonul de Aur nu este un obiectiv pentru mine! Dacă cineva crede că nu am făcut asta deja pentru că sunt polonez este problema lui, nu a mea. Dacă îl voi câștiga voi fii fericit, dacă nu, voi rămâne același. Messi și Ronaldo sunt de mulți ani în top și au demonstrat că pot sta la aceeași masă cu mine. Avem aceeași pasiune și aș vrea să discutăm despre fotbal" a continuat atacantul de la Bayern.
Mulți dintre fani îl văd pe Haaland ca urmașul lui Lewandowski.
"Are talent, are doar 20 de ani. Nu contează foarte mult când ești tânăr să fii cel mai bun. Este important să menții acest nivel și după ce nu mai ești cel mai tânăr dintre colegii tăi. Am vorbit puțin după ultimul meci direct și m-a întrebat cum am reușit să dau atât de multe goluri. I-am răspuns că încerc mereu să dau totul. Știu că are aceeași foame ca și mine" a spus polonezul.
picture

Pep Guardiola a lucrat cu Robert Lewandowski la Bayern

Credit imagine: Eurosport

Klopp, Guardiola sau Ancelotti?

Lewandowski a fost provocat să caracterizeze cei mai buni antrenori din lume.
"Klopp este tipul de antrenor care vrea să-ți fie tată. Știe să certe un jucător dacă e nevoie. Guardiola este incredibil din punct de vedere tactic. Ancelotti este ca un unchi care te ajută să-ți atingi potențialul maxim prin încurajări. Nu l-am cunoscut încă pe Nagelsmann, dar cred că poate fi un antrenor foarte bun. A demonstrat că poate scoate mult din loturile pe care le-a avut la dispoziție"
Lewandowski va merge la Euro cu Polonia și speră să treacă de grupa cu Spania, Elveția și Slovacia.
"Franța este favorită la trofeu. Anglia e pe locul 2 din punctul meu de vedere, dar atenție la Italia sau chiar Germania" a încheiat cel mai prolific atacant din Europa în acest sezon.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo