Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alertă la Bayern! Accidentarea lui Neuer e mult mai gravă de cât se credea! Marea temere a nemților

Eurosport
DeEurosport

Publicat 11/01/2023 la 17:05 GMT+2

Manuel Neuer s-a accidentat grav în timp ce schia în vacanța de după participarea la Cupa Mondială alături de naționala Germaniei și va rata tot restul sezonului. Totuși, nemții consideră că perioada sa de inactivitate va fi și mai mare, din cauza vârstei și se tem că acesta nu va mai reveni niciodată la forma care l-a consacrat.

Manuel Neuer of FC Bayern München looks on during the Bundesliga match between FC Bayern München and VfB Stuttgart at Allianz Arena on May 08, 2022 in Munich, Germany

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Situație alarmantă la Bayern după accidentarea gravă a lui Manuel Neuer. Portarul a suferit o ruptură de tibie în timp ce schia, asta conform mesajului transmis de clubul bavarez, pentru că ziarul german
e de părere că goalkeeper-ul de 36 de ani se confruntă cu o problemă mai mare.

Accidentarea lui Manuel Neuer ar putea fi mult mai gravă

Publicația germană consideră că accidentarea lui Manuel Neuer este mult mai gravă decât s-a preconizat anterior, iar perioada sa de inactivitate poate trece de finalul sezonului actual. Concret, nemții spun că Neuer ar fi suferit o fractură deschisă a tibiei și fibulei, iar aceștia ar fi cerut informații suplimentare inclusiv de la anturajul portarului, care nu ar fi negat acest diagnostic.
Prin urmare, Bayern nu caută un înlocuitor pe termen scurt, ci intenționează să semneze un portar până în 2024 sau 2025, deoarece există unele îndoieli cu privire la nivelul pe care Neuer îl poate arăta când va fi complet recuperat, cel mai devreme înainte de începutul sezonului 2024/25, mai ales că între timp va împlini vârsta de 37 de ani.
Nemții se gândesc la ce e mai rău în privința recuperării lui Neuer, fie că acesta nu va mai putea fi capabil să revină la forma care l-a consacrat, după o lungă perioadă de inactivitate, fie chiar că va fi nevoit să își anunțe o retragere prematură din fotbal, pentru că vârsta pe care o are nu-i mai permite o recuperare la fel de simplă ca a unui fotbalist de 20-25 de ani.
Totuși, naționala Germaniei are totuși noroc din prisma faptului că este țară organizatoare la următoarea ediție a Campionatului European și nu va trebui să dispute meciuri oficiale în cursul anului, însă pe lângă asta, oricum era lui Manuel Neuer în poarta "panzerelor" se apropia ușor de final, pentru că își merită și Marc Andre ter Stegen șansa să apere mai des, până acum fiind mai tot timpul în umbra portarului lui Bayern Munchen.
Citește și:

Sommer, cap de listă pentru Bayern Munchen

Potrivit cunoscutului jurnalist specializat în transferuri, Fabrizio Romano, Bayern Munchen e în căutarea unui înlocuitor pe măsură pentru Manuel Neuer, iar cap de listă ar fi Yann Sommer, care a intrat în ultimele 6 luni de contract cu Borussia Monchengladbach și are libertatea de a negocia cu orice club pentru un transfer în vară.
Totuși, elvețianul este piesă extrem de importantă în angrenajul echipei sale și probabil cei din conducerea Borussiei nu vor să se despartă prea ușor de el, chiar dacă asta ar însemna să primească totuși o sumă de bani în schimbul său.
Inclusiv voci importante din clubul bavarez au confirmat faptul că Bayern îl dorește pe Yann Sommer, iar goalkeeper-ul de 34 de ani este considerat un înlocuitor pe măsura lui Neuer, pentru că a avut sezoane foarte bune în tricoul lui Gladbach. Cota sa de piață este de doar 5 milioane de euro, iar dacă Bayern ar oferi o sumă asemănătoare, sau chiar peste pentru a-l achiziționa încă de pe acum, ar fi o amortizare a investiției făcute de "mânji" în 2014, când l-au achiziționat de la Basel în schimbul a 9 milioane de euro.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo