Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Am vorbit cu el. Asta caută!" Ce i-a spus Haaland unuia dintre idolii săi despre viitorul lui

Bianca Dumitru

Publicat 15/02/2022 la 20:00 GMT+2

Erling Haaland este unul dintre fotbaliștii care ar putea fi protagonistul unui transfer important în vara acestui an. Fostul fotbalist Miguel Perez Cuesta a vorbit despre viitorul starului de la Borussia Dortmund și a explicat de ce Barcelona ar putea fi cea mai bună variantă din La Liga pentru norvegian.

Erling Haaland bejubelt seinen Treffer gegen Greuther Fürth

Credit imagine: Getty Images

Erling Haaland ar fi putut fi protagonistul unuia dintre cele mai importante transferuri în 2021, când pe urmele sale au fost, printre altele, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Liverpool și Bayern Munchen. Plecarea lui de la Borussia Dortmund nu s-a realizat, însă, cel mai probabil norvegianul urmând a fi curtat anul acesta, când intră în vigoare o clauză contractuală care le-ar permite cluburilor să plătească doar 75 de milioane de euro pentru semnătura lui.
Deși unele voci susțin că Haaland s-ar potrivi cel mai bine în Premier League, fotbalistul este curtat intens și din La Liga, unde are șanse foarte bune de a se transfera.
Miguel Perez Cuesta, unul dintre idolii atacantului de 21 de ani, a dezvăluit în presa din Spania că a vorbit cu starul Borussiei Dortmund, cu care are o relație apropiată. Potrivit fostului fotbalist, norvegianul i-ar fi spus că îi place Spania și că este în căutarea unei echipe competitive, fiind mai interes de proiectul sportiv decât de partea financiară.
"M-am întâlnit cu Haaland, am vorbit cu el și cred că nu va continua la Dortmund. Caută o echipă extrem de puternică, alături de care se poate lupta în Champions League. Caută o echipă competitivă. Mi-a dat senzația că e în căutarea unui proiect sportiv întins pe mulți ani și mi-a spus că îi place Spania.
Se gândește mai mult la un proiect sportiv decât la subiectul economic. Dacă Mbappe merge la Madrid, cred că Barcelona ar fi o opțiune extrem de bună. La vremurile în care ne găsim, Haaland este ieftin", a declarat Miguel Perez Cuesta, citat de Mundo Deportivo.
Citește și:

În ce condiții ar putea ajunge Haaland la Barcelona

Joan Laporta a comentat, la începutul acestei luni, posibilitatea ca norvegianul să ajungă pe Camp Nou la finalul actualei stagiuni. Președintele Barcelonei a spus că nu este dispus să plătească sume uriașe drept comision pentru transferul vreunui fotbalist.
În același timp, însă, Laporta a punctat că, dacă va alege să achite o astfel de sumă, va face acest lucru public, nedorind să ascundă aceste detalii așa cum a făcut-o fostul președinte al catalanilor, Josep Maria Bartomeu.
"Ceea ce n-o să facem, cu siguranță, este să plătim fără motiv. Nu vom plăti pentru un concept care este fals. Nu voi încerca să fac plăți disproporționate. Vorbiți despre un transfer care presupune comisioane exagerate.
În trecut, s-a întâmplat ca atunci când voiam să transferăm un jucător să trebuiască să plătim un anume comision. Dar, dacă o să facem acest lucru, n-o să îl ascundem. Vom încerca să îl explicăm cu maximă transparență.
Dacă vrem și credem că e necesar să plătim un comision impresionant, o voi recunoaște. Ceea ce n-o să facem este să spunem că a costat 17 milioane de euro, când în realitate s-au dat 40 de milioane de euro", a explicat Joan Laporta.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo