Erling Haaland ar fi putut fi protagonistul unuia dintre cele mai importante transferuri în 2021, când pe urmele sale au fost, printre altele, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Liverpool și Bayern Munchen. Plecarea lui de la Borussia Dortmund nu s-a realizat, însă, cel mai probabil norvegianul urmând a fi curtat anul acesta, când intră în vigoare o clauză contractuală care le-ar permite cluburilor să plătească doar 75 de milioane de euro pentru semnătura lui.
Deși unele voci susțin că Haaland s-ar potrivi cel mai bine în Premier League, fotbalistul este curtat intens și din La Liga, unde are șanse foarte bune de a se transfera.
Miguel Perez Cuesta, unul dintre idolii atacantului de 21 de ani, a dezvăluit în presa din Spania că a vorbit cu starul Borussiei Dortmund, cu care are o relație apropiată. Potrivit fostului fotbalist, norvegianul i-ar fi spus că îi place Spania și că este în căutarea unei echipe competitive, fiind mai interes de proiectul sportiv decât de partea financiară.
Premier League
Haaland a declanșat nebunia pe piața sponsorizărilor! Suma amețitoare cu care e ademenit norvegianul
15/05/2022 LA 11:22
"M-am întâlnit cu Haaland, am vorbit cu el și cred că nu va continua la Dortmund. Caută o echipă extrem de puternică, alături de care se poate lupta în Champions League. Caută o echipă competitivă. Mi-a dat senzația că e în căutarea unui proiect sportiv întins pe mulți ani și mi-a spus că îi place Spania.
Se gândește mai mult la un proiect sportiv decât la subiectul economic. Dacă Mbappe merge la Madrid, cred că Barcelona ar fi o opțiune extrem de bună. La vremurile în care ne găsim, Haaland este ieftin", a declarat Miguel Perez Cuesta, citat de Mundo Deportivo.
Citește și:

În ce condiții ar putea ajunge Haaland la Barcelona

Joan Laporta a comentat, la începutul acestei luni, posibilitatea ca norvegianul să ajungă pe Camp Nou la finalul actualei stagiuni. Președintele Barcelonei a spus că nu este dispus să plătească sume uriașe drept comision pentru transferul vreunui fotbalist.
În același timp, însă, Laporta a punctat că, dacă va alege să achite o astfel de sumă, va face acest lucru public, nedorind să ascundă aceste detalii așa cum a făcut-o fostul președinte al catalanilor, Josep Maria Bartomeu.
"Ceea ce n-o să facem, cu siguranță, este să plătim fără motiv. Nu vom plăti pentru un concept care este fals. Nu voi încerca să fac plăți disproporționate. Vorbiți despre un transfer care presupune comisioane exagerate.
În trecut, s-a întâmplat ca atunci când voiam să transferăm un jucător să trebuiască să plătim un anume comision. Dar, dacă o să facem acest lucru, n-o să îl ascundem. Vom încerca să îl explicăm cu maximă transparență.
Dacă vrem și credem că e necesar să plătim un comision impresionant, o voi recunoaște. Ceea ce n-o să facem este să spunem că a costat 17 milioane de euro, când în realitate s-au dat 40 de milioane de euro", a explicat Joan Laporta.
Premier League
Haaland costa doar 60.000 de £, dar un club din Premier League l-a refuzat dintr-un motiv uluitor
15/05/2022 LA 09:50
Bundesliga
Haaland și-a luat rămas bun de la fanii Borussiei! Mesajul postat după ultimul meci la Dortmund
14/05/2022 LA 17:04