Erling Haaland ar fi putut fi protagonistul unuia dintre cele mai importante transferuri în 2021, când pe urmele sale au fost, printre altele, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Liverpool și Bayern Munchen. Plecarea lui de la Borussia Dortmund nu s-a realizat, însă, cel mai probabil norvegianul urmând a fi curtat anul acesta, când intră în vigoare o clauză contractuală care le-ar permite cluburilor să plătească doar 75 de milioane de euro pentru semnătura lui.
Ruud Gullit a analizat în presa din Anglia viitorul atacantului în vârstă de 21 de ani. Fostul fotbalist a spus că, din punctul său de vedere, cluburile care au cele mai mari șanse să-i obțină transferul sunt Manchester City, Real Madrid și Liverpool, aceasta din urmă fiind echipa care crede că i s-ar potrivi cel mai bine lui Haaland, datorită faptului că pe banca tehnică se află Jurgen Klopp.
"Eu îl văd în Anglia. Dar nu cred că va merge la Manchester United. Manchester City ar fi bună pentru el, datorită lui Pep Guardiola. Dar Jurgen Klopp și Liverpool ar fi o alegere grozavă. Ce a făcut Jurgen cu acel club e incredibil. N-ai cum să nu-l iubești și e foarte înfometat de trofee. Asta i s-ar potrivi cel mai bine lui Haaland.
Liga Campionilor UEFA
Tatăl lui Luis Diaz dezvăluie secretul starului de la Liverpool: "Am crezut că va muri"
ACUM 7 ORE
În Spania, singura lui opțiune ar fi Real Madrid. Acestea sunt cele trei cluburi care se vor bate pentru Erling", a spus Ruud Gullit, citat de Metro.
Citește și:

În ce condiții va ajunge Haaland la Barcelona

Barcelona este unul dintre cluburile care sunt interesate de transferul lui Erling Haaland de la Borussia Dortmund. Mutarea norvegianului de 21 de ani ar putea avea loc în acest an, când fotbalistul ar putea fi transferat pentru 75 de milioane de euro ca urmare a activării unei clauze de reziliere din contract.
Unele cluburi ar fi vrut să-i obțină semnătura lui Haaland încă de anul trecut, dar negocierile s-au blocat din cauza comisionului uriaș pe care îl cere agentul fotbalistului, Mino Raiola.
Joan Laporta a comentat posibilitatea ca norvegianul să ajungă pe Camp Nou la finalul actualei stagiuni. Președintele Barcelonei a spus că nu este dispus să plătească sume uriașe drept comision pentru transferul vreunui fotbalist, dar a punctat că, dacă va alege să achite o astfel de sumă, va face acest lucru public, nedorind să ascundă aceste detalii așa cum a făcut-o fostul președinte al catalanilor, Josep Maria Bartomeu.
"Ceea ce n-o să facem, cu siguranță, este să plătim fără motiv. Nu vom plăti pentru un concept care este fals. Nu voi încerca să fac plăți disproporționate. Vorbiți despre un transfer care presupune comisioane exagerate.
În trecut, s-a întâmplat ca atunci când voiam să transferăm un jucător să trebuiască să plătim un anume comision. Dar, dacă o să facem acest lucru, n-o să îl ascundem. Vom încerca să îl explicăm cu maximă transparență.
Dacă vrem și credem că e necesar să plătim un comision impresionant, o voi recunoaște. Ceea ce n-o să facem este să spunem că a costat 17 milioane de euro, când în realitate s-au dat 40 de milioane de euro", a explicat Joan Laporta, citat de publicația catalană Sport.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 16 ORE
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42