Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland va ajunge la Barcelona doar în anumite condiții! "Nu vom plăti sume exagerate fără motiv"

Bianca Dumitru

Publicat 02/02/2022 la 10:57 GMT+2

Erling Haaland este una dintre principalele ținte de pe piața de mercato ale celor de la Barcelona. Președintele catalanilor a comentat în presa din Spania posibilitatea unui transfer al norvegianului și a declarat ce nu este dispus să facă.

Überraschte mit einigen Aussagen: Erling Haaland

Credit imagine: Getty Images

Barcelona este unul dintre cluburile care sunt interesate de transferul lui Erling Haaland de la Borussia Dortmund. Mutarea norvegianului de 21 de ani ar putea avea loc în acest an, când fotbalistul ar putea fi transferat pentru 75 de milioane de euro ca urmare a activării unei clauze de reziliere din contract.
Unele cluburi ar fi vrut să-i obțină semnătura lui Haaland încă de anul trecut, dar negocierile s-au blocat din cauza comisionului uriaș pe care îl cere agentul fotbalistului, Mino Raiola.
Joan Laporta a comentat posibilitatea ca norvegianul să ajungă pe Camp Nou la finalul actualei stagiuni. Președintele Barcelonei a spus că nu este dispus să plătească sume uriașe drept comision pentru transferul vreunui fotbalist, dar a punctat că, dacă va alege să achite o astfel de sumă, va face acest lucru public, nedorind să ascundă aceste detalii așa cum a făcut-o fostul președinte al catalanilor, Josep Maria Bartomeu.
"Ceea ce n-o să facem, cu siguranță, este să plătim fără motiv. Nu vom plăti pentru un concept care este fals. Nu voi încerca să fac plăți disproporționate. Vorbiți despre un transfer care presupune comisioane exagerate.
În trecut, s-a întâmplat ca atunci când voiam să transferăm un jucător să trebuiască să plătim un anume comision. Dar, dacă o să facem acest lucru, n-o să îl ascundem. Vom încerca să îl explicăm cu maximă transparență.
Dacă vrem și credem că e necesar să plătim un comision impresionant, o voi recunoaște. Ceea ce n-o să facem este să spunem că a costat 17 milioane de euro, când în realitate s-au dat 40 de milioane de euro", a explicat Joan Laporta, citat de publicația catalană Sport.
Citește și:

Mbappe ar fi complicat transferul lui Haaland la Real Madrid

Jurnaliștii de la Marca au dezvăluit la jumătatea lunii ianuarie că oficialii de pe Santiago Bernabeu ar pregăti un pachet financiar de aproape 350 de milioane de euro pentru a-i transfera în vara acestui an și pe Kylian Mbappe, și pe Erling Haaland.
Despre interesul celor de la Real Madrid pentru cei doi fotbaliști s-a vorbit mult în ultimul an, mutările putând avea loc la finalul acestui sezon. Conform sursei citate, șefii clubului blanco ar fi vrut să ajungă la un acord cu starurile de la PSG și Borussia Dortmund în cel mai scurt timp, pentru a evita ca alte cluburi importante din Europa să-și manifeste interesul pentru vreunul dintre ei.
Pentru asta, reprezentanții 'galacticilor' ar fi creat pachetul care să acopere atât salariile jucătorilor, cât și sumele de transfer și comisioanele agenților. În această săptămână, însă, jurnaliștii de la Bild au anunțat că oficialii celor de la Real Madrid s-ar fi înțeles cu Mbappe, care va ajunge în vara pe Bernabeu, acest transfer blocând pentru moment sosirea lui Haaland în echipa lui Ancelotti.
Nemții au notat că, din cauza salariului pe care starul francez îl va încasa în Spania, transferul lui Erling Haaland pe Bernabeu se complică, șefii 'galacticilor' sperând ca norvegianul să mai rămână la Borussia Dortmund încă un sezon, urmând a încerca să-i obțină semnătura în 2023.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo